„Доктор Мърси“ представя ново лице в света на дерматологията и медицинските звезди на TLC

Новата поредица разкрива вдъхновяващи и  необикновени трансформации, които променят живота на пациентите към по-добро

Когато кожните проблеми са толкова видими и сериозни, пациентите се нуждаят не само от лечение, но и от малко милост. Затова я наричат доктор Мърси („милост“ на английски език). Дерматологът, работещ в Чикаго, д-р Мърси Одуеюнгбо се занимава с някои от най-необикновените, уникални и причудливи случаи на кожни проблеми. От гигантски кисти и липоми, синдром на поликистозните яйчници, който води до дълга брада при жена, до екстремни родилни петна от портвейн по лицето, д-р Мърси е готова и желае да помогне на всички пациенти. Изцяло нова, поредицата „Доктор Мърси“ е с премиераднес, 19 ноемвриот 22:00 ч. по TLC.

Зрителите ще се запознаят отблизо с практиката на д-р Мърси, за да видят колко отдадена е тя на работата и пациентите си и колко е решена да докаже, че всеки може даизглежда и да се чувства красив, отвътре и отвън, независимо с какво предизвикателство трябва да се справи. Д-р Мърси ще хвърли светлина върху екстремни кожни състояния, какво причиняват те на страдащите и можем ли да се справим с тях. Случаи като ринофима, която е причината носът на пациент да нарасне три пъти над обичайния си размер или като друго уникално състояние,заради което пациентка е покрита с все повече бучки след всяка следваща нейна бременност.

„TLC е дом на едни от най-добрите медицински специалисти в света и ние винаги се стремим да добавяме свежи, нови лица към нашия изключителен списък от лекари.“, казва Хауърд Лий, президент на TLC Streaming and Network Originals. „Личният и състрадателен подход на д-р Мърси се откроява и наистина, нямаме търпение всички да се срещнат с нея.“

Д-р Мърси е сертифициран дерматолог и стипендиант на American College of Mohs Surgery, отгледана в семейство на медици. Израснала в Нигерия, и двамата й родители са били медицински сестри, а баща й е първият човек, който я е научил как да прави шефове. Семейството й се премества в Чикаго, когато тя е само на 10 години. Завършила е бакалавърското си обучение в Университета на Айова по микробиология и завършва Медицинския факултет на Университета в Индиана. Продължава следдипломното си обучение в Northwestern Memorial Hospital в Чикаго, като междувременно практикува дерматология в болницата Mount Sinai-St.Luke’s Roosevelt Hospital в Ню Йорк. Д-р Мърси сега е медицински директор на Lilly Dermatology и има за цел да осигури най-добрите грижи в областта на дерматологията и хирургията, като направи дерматологията по-достъпна за своите пациенти.

Pin It on Pinterest