ДНК възобновява програмата си през март 2021г.

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс отново представя интересна програма, като започва още от настоящия месец.

През март на сцената на културното пространство може да видите спектаклите: „dragON aka PONY“ (10 март), „Shamebox“ (12 март), „Wo Man“ (19 март) и „Тотална щета“ (31 март).

СпектакълътdragON aka PONYкойто ще се играе на 10 март,отваря пространство, заредено с множество танцови практики и референции, които идват от миналото и настоящето на западния и източния танц и които се фокусират върху идеята за постоянния преход.  Изследва се интимността през  радостта и празнуването на това да бъдеш с другия. Спектакълът има номинация за награда ИКАР 2020 в категория „Съвременен танц и пърформанс“. Автори, хореография и изпълнение – Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас aka STEAM ROOM. Музиката е на Цветан Момчилов, костюми, сцена –  Ралица Тонева, графичен дизайн – Георги Десподов.

На 12 март можете да гледате Shamebox, който взе наградата ИКАР за съвременен танц и пърформанс през 2018 г. Идеята, реализацията и изпълнението на проекта е на Ива Свещарова и Вили Прагер, музиката на Емилиян Гацов – Елби. Представлението се занимава със срама, който непрекъснато ексалира, играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни.

На 19 март публиката може да види новия спектакъл на Марион Дърова – „Wo Man“. Концепцията е на Марион Дърова, която е и участник в спектакъла, заедно с Мартина Апостолова. Звуковата среда е на Александър Евтимов, мултимедия – Стефани Райчева. Чрез образи и движение „Wo Man“ анализира и разколебава понятията, в които мислим за мъжкото и женското в социален план.

На 31 март ще бъде представен спектакълът „Тотална щета“ с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Спектакълът е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя. Автор и режисьор е Ани Васева, драматург – Боян Манчев, художник е Георги Шаров, а музиката е дело на Константин Марков.

Събитията в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Билети за всички спектакли може да закупите от касите на НДК, както и онлайн на: tickets.ndk.bg

Pin It on Pinterest