Общество

Дискусия „Европейски мерки в защита на българския потребител“ на 27 юни

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Европейски мерки в защита на българския потребител“ на 27 юни 2022 г., понеделник, от 10.00 до 11.30 ч. с ограничен брой публика на живо в Дома на Европа, София, която ще се предава пряко онлайн. .

 .

Целта на дискусията е да представи наскоро приетите от Европейския парламент мерки в защита на европейските потребители, като обърне специално внимание на правилата за единно зарядно устройство, безопасността на продуктите, включително защитата при пазаруване онлайн, Законодателния акт за цифровите услуги и др. В допълнение ще бъдат обсъдени и механизмите за защита на потребителските права в България, като бъдат посочени и някои добри европейски практики в тази област.

В събитието ще се включат Андрей Ковачев, член на Европейския парламент (ЕНП) и на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO), Игнат Арсенов, директор на Дирекция „Контрол на пазара“ на Комисията за защита на потребителите, Соня Спасова, директор на Европейския потребителски център България и Антоан Атанасов, юрисконсулт от асоциация „Активни потребители“. Модератор ще бъде експертът по устойчиво управление на ресурсите Николай Михайлов от екипа на Денкщат България.

Предвидено е събитието да започне с панелна дискусия, последвана от отговори на въпроси от публиката в залата и онлайн.

Събитието ще се проведе в конферентната зала в Дома на Европа, ул. „Г. С. Раковски“ №124, София с предварителна регистрация. Ще бъде осигурен и жестов превод за хората с увреден слух.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest