Общество

Дигиталната лаборатория Framheim Innovation Space отвори врати с благотворителна изложба „Wings“

Събраните средства от продадените картини ще окриляват млади таланти в преследването на мечтите им

С благотворителна изложба „Wings“ отвори врати най-новото място за креативно творчество и събития в София – дигиталната лаборатория Framheim Innovation Space. Изложбата е в подкрепа на децата от 4.ОУ „Проф. Джон Атанасов“. Със събраните средства от продажбата на картините ще бъде обновен сайта на училището и ще се осигури компютърна техника за учениците, за да могат уверено да развиват своите дигитални умения и смело да вървят по пътя към осъществяване на мечтите им.

Авторите на картините – Марина Шидерова, Александър Тодоров и Борис Сокачев са част от екипа на дигиталната лаборатория и са посветени на идеята да изпреварят времето с идеите и дизайните си. Изложбата се състои от черно-бели картини и носи обобщаващото име „Wings“, защото „дава криле“:

„Избрахме тази тема, защото 2020 година ни накара да се замислим малко повече за  живота ни и за света около насПровокира ни да се обърнем към себе си, да преоткрием кои сме, в какво вярваме, какви са мечтите ни.  Да разберем кое е това нещо, което ни дава сили да продължаваме да се борим и да вървим по пътя на вдъхновението и радостта от живота. Дали е нещо свръхестествено и по-специално, което ни закриля и не допуска да се повлияваме от всичко негативно, което ни се случва, или съзнанието, че от нас и вярата в собствените ни възможности зависи дали ще полетим към мечтите си, или ще останем долу. Нашият екип винаги гледа от светлата страна на нещата и точно това ни подтикна да отворим вратите на нашия дом „Домът на Фрам“ – Framheim Innovation Space. Надяваме се това място да даде начало на нови приятелства, партньорства, да събира талантливи хора, да зарежда с приятни емоции и желание за творене, да вдъхновява и окрилява.”, заяви организаторът и автор в изложбата,  а също основател и изпълнителен директор на дигиталната компания, Марина Шидерова.

В творбите на Марина може да видите изображения на пазители – ангели и светци, които закрилят семейства и близки, и дават вяра и сила на тези, които имат нужда. Борис представя „гонителите на злото“ с поредицата си изображения на кукери, а Александър провокира с картините си събуждане на съзнанието у човека и излизане от дехуманизирания свят и антиутопичните имагинерни състояния на духа.

„Живеем за изкуството под всякаква форма и намираме вдъхновение във всичко. Във Фрамхайм всеки твори по призванието си и затова в проектите, с които се захванем, включително и изложбата, оставяме частица от сърцата ни“, допълни Марина Шидерова.

Официалното откриване на Framheim Innovation Space и благотворителната изложба „Wings“ се състоя на 15-ти октомври 2020 г. Събитието уважиха популярни лица, от различни сфери на обществения живот, познати с иновативната си мисъл. Сред тях бяха съоснователят на „Импетус Капитал“ Виктор Манев и създателят на „SoftUni“ Светлин Наков, които поднесоха специални поздравления към организатора на събитието и основател на Framheim Innovation Space – Марина Шидерова.

Творбите от благотворителната изложба за окриляване на млади таланти ще бъдат изложени във Framheim Innovation Space до Коледа – най-вълшебният ден в годината. Всеки, желаещ да разгледа изложбата и/или да подкрепи благотворителната кауза, може да го направи като посети „Домът на Фрам“ всеки делничен ден между 09:00ч. и 19:00ч. на адрес: ул. Хайделберг 2, ж.к. Дружба 1, гр. София.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest