Общество

Действащият президент на Иран определя връзките с Италия като приятелски

Новоназначените пратеници на Южна Корея, Италия, Казахстан, Сърбия, Финландия, Австралия, Китай, Унгария и Испания връчиха акредитивните си писма на Мохбер във вторник.

Действащият президент на Иран определя връзките с Италия като приятелски

Обръщайки се към италианския пратеник, Мохбер даде висока оценка на двустранните отношения между Ислямската република и Италия.

Той призова за необходимостта от колективна мярка от страна на страните по света за противодействие на престъпленията на ционистите в убийството на невинни и беззащитни палестинци в Газа.

Иран очаква Италия, страна с богата и древна цивилизация и култура, да предприеме ефективни мерки за спиране на престъпленията на режима, въпреки подкрепящите действия на някои държави за престъпния ционистки режим.

От своя страна Паола Амадей каза, че Италия търси общи решения с различни страни, включително Иран, в сегашния свят, изпълнен с рискове.

Приемайки акредитивното писмо на казахстанския посланик, Мохбер каза, че Международният транспортен коридор Север-Юг (INSTC) играе ефективна роля в сътрудничеството между двете страни. Новият посланик на Казахстан в Техеран Онталап Оналбаев каза, че активизирането на частния сектор на двете страни може да бъде ефективно за реализацията на взаимния капацитет.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest