Общество

Ден на независимостта отбелязва Беларус

Днес Ден на независимостта отбелязва Беларус – държава, с която Русия е свързана от многовековно братско приятелство и връзки на взаимопомощ.

На този ден през 1944 година в резултат на координираните действия на Червената армия Минск е освободен от германските фашистки нашественици. Борейки се рамо до рамо, нашите народи дадоха решаващ принос за Победата над нацизма.

Днес руско-беларуските отношения имат характер на стратегическо партньорство и съюз. Страните ни продължават заедно да преодоляват сериозни изпитания и да отстояват интересите си на международната арена. Осъществява се тясно взаимодействие по въпросите на военното и военнотехническо сътрудничество, осигуряване на колективната безопасност.

Москва и Минск заедно подобряват институциите на Съюзната държава, насърчават интеграционните процеси в евразийското пространство. Страните ни имат общи или близки позиции по много международни проблеми, тясно си сътрудничат в ОДКБ, ЕАИС, ОНД, ООН, ОССЕ и други универсални и регионални организации.

🤝 Поздравления за националния празник на братския народ на Беларус! Пожелаваме мир, благополучие и просперитет!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest