Общество

Децата на Фондация „Александър Русев“ завоюваха поредния си успех с участието си в Седми национален турнир по адаптирано плуване – София 2023

Фондация „Александър Русев“ взе участие за поредна година в Седми национален турнир по адаптирано плуване за деца с двигателни и ментални затруднения – София 2023 г.

​Само девет деца от Фондацията имаха възможност да плуват на басейн „Спартак“, тъй като турнирът беше плануван за 26 ноември, но поради лошите метеорологични условия и невъзможността за пътуване до столицата на България, датата беше променена за 10 декември 2023 г.

​Въпреки всички трудности и премеждия, малките големи герои успяха да завоюват общо 12 медала и една купа. Това са Даниел Колев, Емма Върбанова, Йордан Георгиев, Калоян Димитров, Кристиян Ненов,Мартина Петличка, Никола Кожухаров, Христина Стоянова и Фидая Айри. Със златни отличия ни зарадваха Мартина Петличка, която смело завоюва първото място на 25 м. свободен стил при момичетата и Кристиян Ненов, който плува невероятно в свободен стил на 50 м. при мъжете. Фондацията може да се похвали и с бронзова купа от смесената щафета 4х25 м. Радостта е голяма!

​Голяма подкрепа по време на цялото състезание оказаха актрисата и посланик на УНИЦЕФ за България Елена Петрова и актьорът, режисьор и приятел на Фондация „Александър Русев“ Влади Въргала. Те бяха неотлъчно до децата и треньора Илиян Русев – Скури.

​Тук идва моментът за благодарност към всички, които помогнаха това събитие да се състои. В помощ на Скури се отзова за пореден път треньорът Ивелин Иванов, както и кинезитерапевтът Георги Николов. С транспорт и сила помогнаха също дякон Недялко Димитров от Русенска митрополия и Деян Николов от фирма „Стела“ – Русе.

​Специални благодарности към Фондация „Воден път“ и треньорът и организатор Велизар Петев, който влага много труд и усилия децата със специални потребности да получат своя звезден миг и да бъдат наравно с останалите деца.

​Фондацията благодари на всички родители, които полагат грижи децата им да получават необходимата подкрепа във водата и извън нея, както и на всички благодетели, подпомагащи каузата в Русе да отвори врати модерен воден комплекс, отговарящ на нуждите на деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

​Всеки, който има желание и възможност, може да подкрепи Фондация „Александър Русев“ тук:

Банкова сметка:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева

IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро

Дарение чрез Paypal: info@alexander-rusev.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest