Общество

Дъщерята на Путин изпробва първата руска ваксина срещу коронавирус

Президентът каза, че дъщеря му се чувства добре.

Руският президент Владимир Путин заяви, че една от дъщерите му си е направила ваксина срещу коронавирус и се чувства добре, пише ТАСС.

На среща с правителството във вторник държавният глава отбеляза, че първата регистрирана руска ваксина срещу коронавирус образува устойчиви антитела и клетъчен имунитет.

„Аз също знам това много добре, тъй като една от дъщерите ми си направи такава ваксина. Мисля, че в този смисъл тя участва в експеримента“, каза Путин. Според него след първата инжекция телесната температура на дъщеря му е била 38 градуса, на следващия ден – малко над 37. „И това е, след втората инжекция, втората ваксинация, температурата също се повиши малко. След това всичко се изпари, тя се чувства добре и антителата са високи“, каза президентът.

Държавният глава отбеляза, че „много хора изобщо нямат външни прояви“ и повишена температура след ваксинацията, „като цяло всичко протича така, сякаш нищо не е направено“.

По-рано на срещата Путин обяви за регистрацията във вторник на първата в света ваксина срещу коронавирус. Според министъра на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко, става въпрос за ваксина, разработена от Националния изследователски център (НИЦ) за епидемиология и микробиология „Н. Ф. Гамалей“.

Президентът на Русия има две дъщери – Мария (родена 1985 г.) и Катерина (родена 1986 г.).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest