Chevrolet Niva става LADA

„АвтоВАЗ“ и General Motors сключиха споразумение за консолидиране на съвместното им предприятие – сега то е изцяло собственост на руската страна.

Става дума за производството на всъдехода Chevrolet Niva, който скоро ще се произвежда под марката LADA, пише motor.ru.

Съвместното предприятие произвежда един модел – Chevrolet Niva. С прехвърлянето на производството под пълния контрол на „АвтоВАЗ“, изчезва необходимостта от използване на марката Chevrolet, така че за известно време SUV-те ще излизат от конвейера под досегашното си наименование, но след това Niva отново ще стане LADA. Освен това руският автопроизводител възнамерява да преименува компанията.

Преди подписването на сделката „АвтоВАЗ“ и General Motors притежаваха равни дялове в съвместното предприятие, а сега 100% от него принадлежат на „АвтоВАЗ“. Руският автомобилен производител подчерта, че не възнамерява да разваля съществуващите договори с доставчици и дилъри, както и да сменя служителите.

От януари до октомври 2019 г. в Русия са продадени над 19300 екземпляра на Chevrolet Niva. Според резултатите от миналия месец SUV автомобилът заема 14-то място в списъка на най-продаваните модели.

източник:

Pin It on Pinterest