Общество

Черноморският флот наблюдава кораб на испанския флот в Черно море

Корабът Rayo навлезе в акваторията на Черно море на 7 юли за участие в ученията Sea Breeze – 2021 на въоръжените сили на страните от НАТО и държави партньори, съобщиха от Националния център за управление на отбраната на Руската федерация.

Патрулният кораб на Военноморските сили (ВМС) на Испания навлезе в Черно море и се намира под наблюдението на Черноморския флот. За това съобщиха в сряда от Националния център за управление на отбраната на Русия (част от военното ведомство), пише ТАСС.

„Силите и средствата на Черноморския флот пристъпиха към наблюдение на действията на патрулния кораб Rayo на испанските ВМС, който на 7 юли навлезе в акваторията на Черно море за участие в международните учения на страните от НАТО и държави партньори Sea Breeze – 2021“, се казва в съобщението.

Патрулният кораб Rayo спада към клас „корвети“ и е предназначен за действия в далечната морска зона. Плавателният съд е в състава на ВМС на Испания от 2011 г. и развива скорост от около 20 възела. Корветата има разнообразно артилерийско въоръжение, както и патрулен вертолет.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest