Черноморският флот на Русия разигра „морска битка“ с артилерийски дуел

Корабите на Черноморския флот проведоха учения за унищожаване на надводни плавателни средства на условен враг.

В морските маневри взеха участие корвета „Ингушетия“, ракетните катери „Ивановец“ и „Набережние Челни“.

Според пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация, на първия етап от ученията, военноморската ударна група е провела морска битка с условен враг. Отработени са и противовъздушна и артилерийска стрелба по въздушни и надводни цели, пише „Российская газета“.

На втория етап от маневрите „Ингушетия“ и ракетните катери са обучени да изстрелват крилати ракети „Калибър“ и „Москит“ по групова надводна цел с електронно изстрелване.

„В последния етап от обучението екипажите ще проведат тренировка за борба за оцеляване и цялостна защита на отряда на кораба по време на преход“, се казва в доклада.

Едновременно с надводните плавателни средства в Черно море, подводницата „Колпино“ също проведе комплексна тренировка. За нанасяне на ракетен удар с високо прецизен комплекс „Калибър-ПЛ“ екипажът извърши екстремно гмуркане и стрелба с ракети по морска цел – с електронни изстрелвания.

Трябва да се отбележи, че през есента на 2017 г. „Колпино“, заедно със същия тип подводница „Велики Новгород“, нанесе три удара с крилати ракети „Калибър“ по цели на терористични групи в Сирия. Стрелбата беше проведена на разстояние 650-750 километра. Общо бяха изстреляни 23 ракети. Данните от обективния контрол потвърдиха поразаването на всички цели.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest