Общество

Британски източници съобщават за нов морски инцидент край бреговете на Йемен

Според палестинската информационна агенция Samaa, цитирана от IRNA, UKMTO обяви в ранните часове на неделя, че е получила доклад за инцидент на 80 морски мили югоизточно от йеменското пристанище Аден.

Според същия доклад британската компания за морска сигурност Ambri също информира, че е избухнал пожар, след като ракета е ударила търговски кораб в югоизточната част на Аден.

Не се съобщават повече подробности.

Някои медии публикуваха снимки на щети, нанесени на 2 американски кораба при скорошен ракетен удар от йеменските въоръжени сили.

Според този доклад публикуваните изображения са свързани с американския кораб True Confidence, който беше ударен от ракета в началото на март, както и американски петролен танкер, който беше атакуван от йеменската армия през май.

След израелската геноцидна война срещу Газа йеменските въоръжени сили са атакували десетки израелски или пътуващи за Израел кораби в Червено и Арабско море.

Йеменската армия отново и отново е обявявала, че всички кораби, с изключение на тези, които се насочват към израелските пристанища, са безопасни за плаване през стратегическите води.

Но през последните няколко месеца йеменските сили също засилиха атаките срещу американски и британски военни и търговски кораби в отговор на агресията на двете страни срещу Йемен.

Йеменските въоръжени сили обещаха да продължат да атакуват кораби, свързани с Израел, докато ционисткият режим спре атаките си срещу Газа и прекрати обсадата на палестинската територия.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest