Бойци от радиотехническите войски на Русия „унищожиха вражески дрон“

Основната цел на ученията край Челябинск е да се разработят механизми за информационно взаимодействие между елементи на бойната формация.

Специалисти от радиотехническите войски (РТВ) на Централния военен окръг (ЦВО) откриха и унищожиха нисколетящ „вражески дрон“ по време на учение край Челябинск, пише ТВ „Звезда“.

Специалистите на радиотехническите войски откриха малка, нискоскоростна и нисколетяща цел на разстояние около 15 километра. Военнослужещите на РТВ оперативно предадоха получената радиолокационна информация и координатите на командния пункт, пункта за управление, а също посочиха целеуказания на разчета на бойната машина „Панцирь-С1“, която изпълни електронен пуск и успешно унищожи въздушни цели от типа БПЛА, които действат на ниска и изключително ниска височина.

„Основната задача беше да се разработят механизми за информационно взаимодействие между елементи на бойната формация: командни пунктове, средства за радиолокационно откриване и огнево поражение на въздушни цели на условен противник, действащи на изключително ниски и ниски височини, на зададени маршрути и обхвати“, каза началникът на радиотехническите войски от авиационното обединение на Централния военен окръг полковник Рамил Зиганшин.

В деня на 69-ата годишнина от формирането на радиотехническите войски екипажите на радиолокационните комплекси наблюдаваха непрекъснато въздушната обстановка в зоните на отговорност, съобщиха от пресслужбата на Централния военен окръг.

На въоръжение в радиотехническите войски на ЦВО са съвременни станции и комплекси за радиолокационно откриване „Небо-М“, „Небо-У“, „Подлет-К1“, „Каста“, „Гамма“, „Терек“, които провеждат съвместно бойно дежурство за защита на въздушното пространство със зенитно-ракетни комплекси за ПВО.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest