Бомбардировачите Ту-22М3 ще участват в учения близо до границата с Афганистан

Бомбардировачите Ту-22М3 ще се включат в съвместно учение с Узбекистан на границата с Афганистан, се казва в съобщение на министерството на отбраната на Русия.

„Четири свръхзвукови бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 са пребазирани на оперативно летище в Саратовска област за участие в съвместните руско-узбекски учения, които ще се проведат в началото на август на полигона „Термез“ в Сурхандаринска област (Република Узбекистан)“, се казва в съобщението, пише РИА „Новости“.

Отбелязва се, че в хода на практическите действия екипажите на Ту-22М3 ще излетят от летището в Саратовска област, ще извършат прелет до полигона „Термез“ и ще отработят задачи по нанасяне на групови бомбови удари по условни замаскирани лагери на бойци и складове с боеприпаси. Добавя се, че руските бомбардировачи ще бъдат прикривани от два изтребителя МиГ-29 на Узбекистан.

Подчертава се, че основата на руския военен контингент, която ще вземе участие в съвместното учение в Узбекистан, се състои от миротворчески подразделения и разузнавателни групи бригади на спецназа от Централния военен окръг (ЦВО). В ученията ще вземат участие около 1500 военнослужещи от въоръжените сили на Русия и Узбекистан, като те ще продължат до 10 август в район, граничещ с Афганистан.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest