Общество

БНТ и Натфиз представят филма „Свободни на този или на онзи свят“

На 16 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Аулата на НАТФИЗ, ви каним на прожекция на документалния филм „Свободни на този или на онзи свят“ на журналиста от БНТ – Йордан Димитров.

Веднага след прожекцията ще се проведе дискусия с гостите и възпитаниците на Филмовия факултет на Академията. Лентата е посветена на първата среща между Васил Левски и Георги С. Раковски в Белград през 1862 година. Повествованието във филма се провежда от историците проф. д-р Пламен Митев и проф. д-р Пламен Павлов. Заснети са автентични вещи на Раковски, част от колекцията на Националния военноисторически музей в София, както и оригиналното тефтерче на възрожденеца, съхранявано в трезора на БНБ. Сценарист и режисьор на „Свободни на този или на онзи свят“ е Йордан Димитров, оператор е Михаил Врабчев, а продуцент Надя Обретенова. Ролята на Васил Левски е поверена на Марио Василев, а другите два образа се изпълняват от настоящи възпитаници на Сценичния факултет на НАТФИЗ Теодор Каракачанов – Георги Раковски  и Николай Марков – легионерът.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Прожекцията и срещата между постановъчния екип и студентите е поредното събитие, резултат на сътрудничеството между Българската национална телевизия и НАТФИЗ, посветено на пълноценното образование и реализацията на съвременните български творци.Вход свободен – само със зелен сертификат!Аулата, в която ще се състои прожекцията е в Сграда „Б“ на НАТФИЗ, на адрес ул. Стефан Караджа № 20, партера.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest