Общество

БМП-3 е получил 57-мм оръдие и два вида ракети – малка и голяма „Корнет“?

Нова версия на руската бойна машина на пехотата (БМП) на средната унифицирана платформа „Курганец-25“ стана една от сензациите на парада, посветен на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война.

За разлика от предишната версия с модул, където 30-мм автоматично оръдие е използвано като основно въоръжение, тази модификация получава необитаемо бойно отделение „Епоха“ с 57-мм оръдие, което е подсилено с мощно ракетно въоръжение. Това са управляемият оръжеен комплекс „Корнет“ и малогабаритните ракети „Булат“ в повдигаща се пускова установка, доказали се в различни военни конфликти, пише „Российская газета“

Първият е предназначен за борба с добре бронирани основни бойни танкове, включително тези, оборудвани с реактивна броня, вторият – с бойни машини на пехотата, бронетранспортьори и други бронирани машини.

Многоканалните прицели и съвременната система за управление на огъня позволяват на стрелеца-оператор и командира да използват съществуващите средства за унищожаване по всяко време на денонощието, независимо от метеорологичните условия и външните фактори.

Освен „Курганец-25“, „Епоха“ може да бъде инсталиран на БМП-2 и БМП-3.

Съдейки по материалите, разпространени по време на Международния военнотехнически форум „Армия 2017“, след подобна модернизация бойната маса на техниката се увеличава, но машината запазва всички свои характеристики за мобилност.

В момента тестваната усъвършенствана „тройка“ минава изпитания, за което свидетелстват публично достъпни видеоклипове в мрежата. „Епоха“ успешно се утвърди на проверената през годините база и това ще позволи на актуализираната БМП да остане една от най-напредналите в света в продължение на много години напред.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest