Общество

Бившият израелски премиер предупреждава срещу пълномащабна война с Хизбула

Според ИРНА, позовавайки се на палестинската информационна агенция Samaa, Ехуд Олмерт в интервю за CNN подчерта, че пълна война с Хизбула би била лоша идея, защото Израел ще претърпи болка, каквато никога не е виждал в историята си.

Ако започне тотална война на север, вероятно ще има тотално унищожение, каза той и добави, че „няма полза за Израел и Хизбула да влизат в тотална война. Можем да се споразумеем, а това изисква мъдрост, търпение, постоянство и самообладание.

През последните няколко седмици, със засиленото напрежение на границата на Ливан и окупирана Палестина и продължаването на размяната на ракетни и артилерийски атаки, страхът и безпокойството на ционистите от възможността за започване на нова война се увеличиха.

Ционисткият режим също така засили празните си заплахи срещу Ливан и Хизбула през последните седмици.

Ливанската съпротивителна група засили атаките си с ракети и дронове, насочени срещу военните позиции на този режим в северната част на окупираните територии като отмъщение за геноцида на палестинците и атаките на режима срещу жилищни райони на Южен Ливан.

Досега десетки хиляди ционисти са напуснали селищата близо до ливанските граници поради страх от атаки на съпротивата и възможна война.

Наскоро медиите на режима съобщиха за няколко масивни пожара, причинени от ракети на Хизбула в северните окупирани територии, които също оставиха няколко ранени ционистки войници.

Ционистките медии също така признаха високата цена на войната за този режим във всички области, включително икономиката и селскостопанския сектор в северните окупирани територии.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest