Общество

Безплатни онлайн състезания за ученици компенсират демотивацията от дистанционното обучение и помагат за завършване на учебната година

Три безплатни онлайн състезания за ученици с Кан Академия в периода 22 март – 15 юни организират от Сдружение “Образование без раници”:

Състезанията помагат на учители и родители да насърчат децата да учат и да развиват нови умения и са допълнителна мотивация в час или у дома. Те помагат на учениците да се подготвят за изпитвания, контролни, класни, а и матури, а на учителите могат да помогнат с поставянето на оценки.

За всяко състезание има няколко десетки награди за учениците и учителите, предоставени с подкрепата на партньори на организаторите Ozone.bg, Chaos, Посолството на САЩ в България и сдружение “Българска история”. Състезанието се организира с цялостната подкрепа на Фондация “Америка за България”, основен партньор на “Образование без раници”.

Състезанието е възможност за всички ученици да демонстрират специални постижения – както за отличниците, които редовно са по олимпиади, така и за учениците със затруднения, които в Кан Академия могат да демонстрират и докажат усърдие и упоритост да усвоят материал, който ги е препъвал. Според организаторите, всеки целенасочено запълнен пропуск и всяко ново знание и умение заслужат поощрение. Така трябва да функционира и училището. Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!” Затова състезанията са на първо място състезание със самия себе си, а всички, надминали себе си, ще се състезават и за интересни награди.

Повече за състезанията, условията и регистрацията за участие можете да намерите на сайта на сдружение Образование без раници. В него също може да научите повече за мисията на “Образование без раници” и основния му проект – преводът, популяризирането и прилагането в България на най-мащабния онлайн портал

за образование в света, при това напълно безплатен – Кан Академия (Khan Academy).

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest