Общество

Беновска: В дебатът с Герджиков, Радев да не стане като Мирча Кришан в смешката за „Краставицата“?

Ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков, май, ще спре „коремното възземане“ на Румен Радев към 2-ри мандат президент? Но! В дебатът с Герджиков, Радев да не стане като Мирча Кришан в смешката за „Краставицата“?

Да си я припомним:

„Когато бях ученик, преди изпити:

Сорина Дан: Здравей, Мирча!

Мирча Кришан: Здравей, Сорина!

Сорина Дан: Какво свириш, не учиш?

Мирча Кришан: Уча, как да не уча!

Сорина Дан: Как учиш, като свириш?

Мирча Кришан: Уча се да свиря.

Сорина Дан: Утре имаш изпит.

Мирча Кришан: Не се безпокой, всичко знам!

Сорина Дан: Какво знаеш?

Мирча Кришан: Слушай! Краставицата – краставицата е двусемеделно растение от семейството на тиквовите растения, размножава се чрез семена, съдържа 98% вода.

Сорина Дан: Браво, Мирчо!

Мирча Кришан: С мен ли ще си играеш?

Сорина Дан: Ако те питат за папрата?

Мирча Кришан: Няма да ме питат точно за папрата.

Сорина Дан: Ами за картофите?

Мирча Кришан: Точно за картофите ли ще ми се падне? Слушай, ако не върже питането с моята краставица, не ме наричай на име!

И вдругиден на изпит:

Сорина Дан: Ученикът Кришан!

Мирча Кришан: Аз.

Сорина Дан: Говори ми за папрата!

Мирча Кришан: Точно за папрата искате?

Сорина Дан: Искаш да кажеш за друго?

Мирча Кришан: Не, за това, за онова, за краставицата.

Сорина Дан: Не, за папрата.

Мирча Кришан: Папрата, имаме, тогава, когато, тя се различава от другите животни и растения, както и от краставицата. Краставицата – краставицата е двусемеделно растение от семейството на тиквовите растения, размножава се чрез семена, съдържа 98% вода.

Сорина Дан: Говори ми за бозайниците!

Мирча Кришан: Бозайниците са онези животни, които …

Сорина Дан: Които се хранят с мляко.

Мирча Кришан: Да. Докато са малки с мляко, като пораснат с кисело мляко. Хищниците се хранят с месо, насекомоядните с насекоми. Тревопасните с растения, с папрат, с картофи, с краставица, което е двусемеделно растение от семейството на тиквовите растения, размножава се чрез семена, съдържа 98% вода.

Сорина Дан: За математиката знаеш ли, как се вади квадратен корен?

Мирча Кришан: Квадратен корен се вади много трудно, за разлика от кръглия корен, който се вади по-лесно, както на картофите, но и като краставицата, която е двусемеделно растение от семейството на тиквовите растения, размножава се чрез семена, съдържа 98% вода.

Сорина Дан: По география, какво знаеш за Суецкия канал?

Мирча Кришан: Суецкият канал е много голям и много дълъг. Има продълговата форма във вид на тиквичка, защото край него растат много растения, като например банани, моркови, репички, защото туземците много обичат зеленчуци, а най-много домати, че няма да обичат  краставицата, която е е двусемеделно растение от семейството на тиквовите растения, размножава се чрез семена.

Сорина Дан: Друго да знаете за Суецкия канал?

Сорина Дан: Да, съдържа 98% вода.

Ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков, май, ще спре „коремното възземане“ на Румен Радев към 2-ри мандат президент? Ще предложи ли Герджиков Национална доктрина за България, срещу юмрука на Радев?

Бойко Борисов нe се заигра за президент „по свирката“ на Радев. А порита мач с ветераните.                                                                                                                                                                                                                           

И обезсили юмрука на Радев с подкрепата на Герджиков.

И задочният дебат „Радев и другите“ започна:

Проф. Анастас Герджиков: Надявам се, че ще мога да убедя всички политически партии и най-вече всички български граждани, че аз съм този кандидат, който може да обедини всички българи в името на наш общ идеал. В момента нямаме национален идеал, имаме нужда да се обединим около нов.

Румен Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева, сега се крие под тогата на ректора.

Бойко Борисов: Така ли е казал? Аз се занимавам с важни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори, а и той, понеже все под пола, все с баджанаци. Ректорът на ректорите – какъв по-голям обединител може да се намери?

Проф. Анастас Герджиков: Аз няма да откажа на никоя партия подкрепа, защото това би било лош знак за българското общество. Включително и на ДПС, на БСП, на всички партии. Ако нашата двойка бъде избрана, това означава, че са ни подкрепили 51% от избирателите, което означава, че не са ни подкрепили само ГЕРБ, ДПС, БСП или „Да, България“.

Румен Радев: Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?

Мустафа Карадайъ: Да, г-н президент, моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това.

Йродан Цонев: Ще има последствия за българския президент, да. Ние дадохме своя скромен принос той да стане президент, сега ще дадем своя скромен принос той да не стане.

Бойко Борисов: Мисля, че симпатизантите, членовете на ГЕРБ, а и много други хора ще предпочетат един умен, красив, образован, спокоен, нормален, добър човек пред диктатора.

Илиана Беновска: Ще търсите ли дебат с Румен Радев?

Проф. Анастас Герджиков: Аз съм отворен за всякакви дебати по всички видове теми и политики.

Румен Радев:  Моят дебат е с българските граждани, не забравяйте, водя го през целия този мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидат-президенти, защото те са български граждани.

Бойко Борисов: Днес разбрах крилата фраза, че „юмрукът обединява ценности“. А тоягата сигурно раздава демокрация.

Румен Радев: Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България.

В дебатът с Герджиков, Радев да не стане като Мирча Кришан в смешката за „Краставицата“? Ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков, май, ще спре „коремното възземане“ на Румен Радев към 2-ри мандат президент? Ще предложи ли Герджиков Национална доктрина за България, срещу юмрука на Радев?

Аз съм Беновска. И питам.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest