Общество

Беновска: Президент Радев, ще се доберете ли по „джантите на Андре Токев“ до 2-ри мандат „шеф-готвач-президент“ на България?

Президент Радев, онзи ден, една от „звездите“ на модерната култура на ФБ, шеф-готвач Андре Токев, караше по „Цариградско шосе“ по джанти. Оказа се, че Токев бил мъртво пиян. Какво ли е в живота на Токев, че да го хванат за втори път да кара пиян? Трябва да му помогнем.

И питам: Какво ли ви е в живота, президент Радев, че като Токев да карате „по джанти“, за да се доберете за 2-ри път за „шеф-готвач-президент“ на България? Имате ли нужда от помощ? За да се опомните, че сте погазил Конституцията. И както казваше дядо ми: „Прибери си полите!“ Т.е. – не се надценявай. И не говорете, че Бойко Борисов се криел под полата на Цецка Цачева. Или под тогата на вашия конкурент за президент проф. Анастас Герджиков – Ректорът на ректорите.

След днес, вие, президент Румен Радев, ще трябва да се скриете „под полата“ на Деси – вашата бивша секретарка и настояща… бакалавър ли, магистър ли… по не знам какво… Ама, полата на Деси е къса….

Защото Бойко Борисов отговори на серия от въпроси за Мата Хари, Борислава Йовчева, разследването „Барселонагейт“, пране на пари, тест за бащинство, депутати на ГЕРБ от квотата на Пеевски, спомени от 90-те:

Медия: Не искам да Ви досаждам повече!

Бойко Борисов: Не, не ми досаждате. Напротив. И това е хубаво, че питате, защото утре някой ще каже – те отиват, ама не го питат! Питайте! А за мен е важно какво е гласувал народът. И така, като сте питали всичко, народът за всичко е наясно. И аз чакам за отидете и да питате Рашков коя е банката. Той трябва да каже коя е банката, нали така? Иначе можеш да ме накараш да правя тест за майчинство за някоя банка. В крайна сметка аз не Ви питам Вас имате ли деца, какви са Ви връзките. Това са лични неща. Едни си патим. На Папи Ханс има две песни страхотни, слушайте ги! Аз с голямо удоволствие ги слушам. „Да си знаел“, примерно, и така нататък. „Да си знаел!“. Като сме глупави, след това си понасяме шамарите от живота, защото сме били глупави! Защото сме подценили ситуацията, защото сме се доверили. Но, има такива периоди човек в живота, за които го е яд. Съжалява, но това е! И съм сигурен, че на всеки един от вас това му се е случило!

И за тези, които, все още можем да надскочим ФБ-нивото на модерно-чаровния Папи Ханс, ще попитам:

Герджиков или Радев – кой е водачът „В името на розата“/по Умберто Еко/ на България?

И ще припомня „ В името на розата“ на Умберто Еко: манастир, обитаван от странни субекти – както вашето президентство – Радев, изгаря. Защото в него има книга с намазани  с отрова страници… И, който я разгръща, се отравя и умира

Години по-късно, оцелял от трагедията заключава: „Някогашната роза остана само в името; ние запазваме само името“…

Дано, след вашето президентство, Радев, ако оцелее България, да не запазим само името България. А и да си върнем националното си достойнство.

Президент Радев, ще се доберете ли  по „джантите на Андре Токев“ до 2-ри мандат „шеф-готвач-президент“ на България?

Аз съм Беновска. И питам.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest