Общество

Беновска: Петков – Василев: С пиян бодигард сте и се закълнете пред България!

Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП – Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, от 2. 10. 2022 г

Кирил Петков и Асен Василев пристигат пеша пред „Св. Александър Невски“. Около тях се струпват журналистите. Беновска се обръща към бодигарда на Петков и Василев, който мирише на алкохол:

Илиана Беновска: Може ли малко ред да въведете! Минете малко назад, моля Ви! Махнете си ръката!

Бодигард: Не може, ще ме смачкате!

Илиана Беновска: Не може, ти си пил! Ти си пил! Как може такова нещо!

Кирил Петков: Първо искам да благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ПП, но и на всички хора, които гласуваха! Тези хора подкрепиха демокрацията в България. А тези хора, които подкрепиха ПП подкрепиха дългия път, който заедно ще извървим, докато наистина успеем да променим България. Това, което се случи днес, всъщност показва ясно, че огромен брой хора продължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде по-успешна, да бъде просперираща, да не бъде изяждана от корупция. Ние обещаваме на тези хора, че ще продължим с тях

Медия: Защо не бихте ГЕРБ?

Илиана Беновска: Хайде не се надвиквайте! Я тихо!

Кирил Петков: Второто нещо, което искаме да кажем, че искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ са първа политическа сила, те носят огромна отговорност. Само преди 8 месеца ние със 67 депутата сформирахме правителство, въпреки че беше много тежка коалиция. Сега е техен ред да направят коалиция. Народът им даде мандат!

Миришещият на алкохол бодигард отново се опитва да изблъска Беновска. Тя се обръща към него:

Илиана Беновска към бодигарда: Не ме бутай!

Бодигард: Бутате г-н Василев!

Илиана Беновска: Не го бутам! Той не е малък!

Кирил Петков: Обещаваме на нашите избиратели, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена от ПП. Ние обещахме това преди изборите и ще си спазим обещанието. Ние ще сме политиците, които, като обещаем нещо, ще го изпълняваме!

Всички журналисти говорят едновременно, Беновска се опитва да зададе въпрос на Кирил Петков:

Илиана Беновска: Г-н Петков, искам да Ви питам нещо! Вашият баща написа във фейсбук „който клекне на Бойко, ще съсипе промяната“, отговорете!

Асен Василев: Може ли да кажем първо няколко неща, след това ще отговорим на всички ваши въпроси един по един! Обещавам Ви, така че няма нужда да се надвикваме!

Илиана Беновска: Добре, въведете ред, за да не се надвикваме!

Асен Василев: Въвеждаме ред, за да не се надвиквате. Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3%, както миналия път ги спечелихме с 3% като отчетем вота от чужбина.

Бодигардът отново се опитва да измести Беновска:

Бодигард: Камери има отзад!

Илиана Беновска: Аз какво да направя! Да пораснат!

Асен Василев: Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС, както те заявиха преди изборите, да управляват страната. Това, за което ние ще се борим, е това, което ние заявихме в нашата предизборна кампания. Ние искаме България, която е европейска държава със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, минималната работна заплата, доходите на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно към конкретни фирми. С всички инструменти, които парламентът позволява, ние ще отстояваме тази позиция. Оттук нататък чака ни една нелека зима. Аз пожелавам успех на ГЕРБ в сформирането на правителство, защото техният успех е успех на всички българи. ако ние нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдат, независимо кой за кого е гласувал. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по който те са управлявали страната, но българските граждани се произнесоха.

Илиана Беновска: Г-н Петков, отговорете, нали ще има ред! Нали ще има ред! Нали ще има ред!

Кирил Петков: Един по един!

Илиана Беновска: Искам да попитам …

Бодигард: Не се бутайте!

Асен Василев: Сега може ли един по един, започваме отдясно наляво!

Илиана Беновска: Не, от ляво на дясно! Аз попитах вече!

Кирил Петков: Добре, хайде Беновска, заповядайте!

Илиана Беновска: Във фейсбук Вашият баща написа, че „който клекне на Боко, той ще съсипе промяната“, това към кого е предупреждение или заплаха? Към коя политическа партия?

Асен Василев: Към нито един не е нито предупреждение, нито заплаха! Това е мнението на един човек, който го е записал във фейсбук!

Илиана Беновска: Това е неговият баща! Това е неговият баща! Това е неговият баща!

Кирил Петков: Само още нещо да кажа. Това, което …

Илиана Беновска: Аз не Ви нападам, отговорете ми човешки!

Кирил Петков: Това, което ние казваме, че това обещание към всички наши избиратели да не се коалираме с ГЕРБ и ДПС, то е въпрос на ценностна система. Ние няма да си накърним ценностната система, защото хората, които гласуваха за нас трябва да знаят, че всеки път, когато гласуват за нас, ние ще си изпълняваме нашите обещания!

Отново всички журналисти говорят едновременно. Беновска се опитва да попита, пияният бодигард отново я блъска:

Илиана Беновска: В какво се заклевате пред България? Ще кажете ли в какво се заклевате пред България? Какво е Вашето национално обещание? В какво се заклевате пред България?

Бодигард: Може ли малко назад!

Илиана Беновска: Не ме блъскай!

Бодигард: Казах Ви да спазвате дистанция!

Илиана Беновска: Как се казвате?

Бодигард: Това не е ваша работа!

Илиана Беновска: Моя работа е!

Бодигард: Не!

Илиана Беновска: Пиян! Махни си ръката оттук! Г-н Василев, укротете бодигарда!

Медия: Казахте, че отговорността ще бъде на ГЕРБ!Когато предварително отказвате коалиция, вие не поемате ли отговорност?

Асен Василев: Не!

Медия: И вторият ми въпрос – не трябваше ли да се коалирате с ДБ?

Асен Василев: Също не! Ние имаме дълбоки фундаментални различия за това как България трябва да се управлява с ПП ГЕРБ. Те вярват, че трябва да има нулев дефицит и оттам нататък всички социални мерки ако може да се финансират, ако може да не се финансират! Ние вярваме, че България трябва да тръгне по съвсем различен път. Мисля, че това стана ясно на всички гласоподаватели.

Медия: Тогава отиваме на избори?

Асен Василев: Не, гласоподавателите имаха ясен избор. Те направиха своя избор!

Илиана Беновска: Индивидуални интервюта ли се правят тук в момента?

Асен Василев: Нашата парламентарна група с 60 депутати, ако имаме и толкова, няма да попречи за сформиране на правителство при 240 народни представители.

Илиана Беновска: Индивидуални интервюта ли правите за „Свободна Европа“ в момента? А?

Асен Василев: Въпросът е да отстоим ценностите, които изповядваме!

Илиана Беновска: В какво сте готов да се закълнете пред България?

Медия: Ако ГЕРБ не постигнат този успех, който им пожелахте, да съставят правителство, когато дойде мандатът при вас, с кои партии, сметките ще ви излязат ли, казано на жаргон, възможните варианти за партии и партньори?

Кирил Петков: Само да Ви кажа, ние от ПП не правим сметки! Ние имаме кауза България да бъде променена. Имаме ценностна система, която няма да предадем!

Илиана Беновска: В какво се кълнете пред България? Кажете кълна се! Национална клетва!

Кирил Петков: Имаме обещания, които сме дали и които ще спазим!

Медия: Кои са възможните партньори в парламента?

Кирил Петков: В момента това, което трябва да се каже, е, че когато някой е първа политическа сила, той носи отговорността. Миналия път знаете колко трудно да сформираме четворна коалиция с хора, с които никога не сме били в общо управление. Но го направихме, защото разбирахме тежестта на отговорността. Сега също разбираме, че имаме отговорност и тя ще е на опозиция, която ще следи всеки лев на данъкоплатеца дали е изхарчен по правилния начин.

Илиана Беновска: В какво се заклевате? В какво се заклевате пред България? В какво се заклевате пред България?

Асен Василев: Българският народ ни отреди място на опозиция!

Илиана Беновска: В какво се заклевате пред България? Закълнете се! Закълнете се пред България в нещо! В какво се заклевате!

Бодигард: Може ли да отстъпите назад! Назад отстъпете!

Илиана Беновска: В какво се заклевате пред България? Кажете в какво се заклевате пред България?

Медия: Ще направите ли обща ПГ с ДБ?

Асен Василев: Няма да направим, защото хората са гласували за конкретни идеи и идеите, които имаме с ДБ, се различават, особено що се отнася до икономическата програма.

Илиана Беновска: В какво се кълнете пред България, г-н Василев? Не можете ли да се закълнете? В какво се кълнете?

Кирил Петков: Обещаваме, че всеки ден ще работим за обещанията, които сме направили! Ще сме абсолютно верни в това, че нулевата корупция е начинът българите да станат по-богати. Абсолютно сме сигурни, че в България в този момент не може политиците на прехода както едно време с чували да изнасят пари, вместо да строят магистрали. И ние, като конструктивна опозиция, ще бдим все ден!

Илиана Беновска: Как?

Кирил Петков: За всяко едно действие на следващото правителство, за да сме гарант, че това няма да се случи.

Медия: Очаквате ли да има правителство?

Илиана Беновска: Нека си довърши!

Кирил Петков: Този път в България има политици, които си държат на думата, които има кауза и които ще се борят за българския народ и ще продължат!

Илиана Беновска: Кълнете ли се? Кълнете ли се? Заклевате ли се? Заклевате ли се?

Асен Василев: Заклеваме се, г-жо Беновска!

Илиана Беновска: Заклевате се?!

Асен Василев: Да, заклеваме се, спокойно!

Илиана Беновска: Благодаря Ви много, г-н Василев! И си приберете пияния бодигард!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest