Беновска: Клетвата по Конституцията на Радев и „Промяната“ ще е тяхната „магистрала „Струма““ли? А, Радио К2 навърши 13 години!

Депутатите в 47-ото НС положиха клетва.

Закле се и Кирил Петков, бъдещият министър-председател от „Продължаваме Промяната“,  който наруши Конституцията според КС, защото стана министър на икономиката с гражданство в Канада.

На мига връчих Конституцията на Кирил Петков. Той си я взе с усмивка и си тръгна с нея в ръка.

За разлика от Румен Радев, който не прие Конституцията от мен, като че ли страниците ѝ са намазани с отрова… 

В 47 НС Радев благосклонно аплодира депутатската клетва в Конституцията. Дали защото, също, наруши Конституцията като назначи за министър Кирил Петков, гражданин на Канада?

Клетвата по Конституцията на Република България е клетвен текст, дефиниран в Конституцията на Република България.

Чл. 76, ал. 2 в Глава Трета. Народно събрание от Конституцията гласи:

На първото заседание народните представители полагат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

Клетвата се полага, съгласно чл. 76 от Глава Трета. Народно събрание, чл. 96 от Глава Четвърта. Президент на Републиката и чл. 109 от Глава Пета. Министерски съвет, от следните лица, встъпващи в държавна длъжност:

·        народните представители на Република България (чл. 76),

·        президента и вицепрезидента на Република България (чл. 96) и

·        членовете на Министерския съвет на Република България (чл. 109)

Каква ще е нашата българска орис?! С 47 НС и правителство в състав: 

Първи: „Продължаваме промяната“. Да видим какъв „вятър на промяната“ ще повее от Кирил Петков и Асен Василев в ББР и кои ща са новите „чичко паричковци“. И да видим какъв нов „морал на промяната“ ни донесе фамозната шефка на ДКК Ваня Караганева – дупеща се пред огледалото по жартиери.

Втори: Не БСП – а лично Корнелия Нинова – завинаги начело на БСП. Щели да ѝ разкрият Персонално министерство… Предлагам да ѝ създадат Министерството на щастието – както е в Абу Даби. Там жена е министър на щастието. Корнелия язди кобила, върти крушовицки баници, но и върти и гюбеци не с кого да е, а с бохема Горан Брегович.

Трети: ИТН. Остава да видим какви са „гащите бански“ на Тошко Африкански на Слави от ИТН. Защото Слави – исполин по ръст и по слава – се срина до ръста на Тошко Йорданов. И. Дали? Ние, по-височките журналисти – като мен или Митко Патарински от „Блиц“, или  Лъчко Лисицов от „Флагман“ трябва да си носим столче, като взимаме интервю от Тошко Йорданов? И да го качваме да стъпи на столчето?

Четвърти: ДБ. И генерал Атанас Атанасов ще трябва да го караме да стъпва на столче – да повиши политически ръста на ДБ. А, за Христо Иванов ще има изненади: я, от Лозан Панов, я, от Иван Гешев, я, от Сотир Цацаров, я, от  Лаура Кьовеши.

Иначе. Има и хубави неща в живота…

Радио К2, на “въпреки“ на КРС – Октопода Веселин Божков, на Медийния Октопод – Красимир Гергов и на Политически Октопод – Цветан Цветанов на 4.12.21-ва става на 13 години!

Да сме живи и здрави.

Аз съм Беновска. И ще продължа да питам. Защото няма кой.

Pin It on Pinterest