Беновска: Г-н Стоименов, откъде знаете, че 1000 гласа сте донесли на ГЕРБ?

Беновска задава въпроси на собственика на „Агробел“ Павел Стоименов по време на изслушването му във Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, проведено на 10-ти май 2021 г. 

Илиана Беновска: Г-н Стоименов, откъде знаете, че 1000 гласа са донесли на ГЕРБ, нека да отговори? Значи Вие карате работниците си да гласуват за някой, така ли? Кажете, г-н Стоименов, откъде знаете, че имате 1000 гласа, значи ги карате да гласуват Вашите работници под Ваша команда, така ли?

Павел Стоименов: Защото плащам на толкова хора заплата.

Илиана Беновска: Плащате ми, за да гласуват за някого ли? Кажете си сигнала, г-н Стоименов! Не искате на журналистите да го кажете, хайде кажете го!

Павел Стоименов: Той е много дълъг!

Илиана Беновска: Кажете си предмета на сигнала!

Павел Стоименов: Дошъл съм да го кажа на комисията!

Илиана Беновска: И откъде знаете, че имате 1000 гласа? Вие току що казахте, че вършите престъпление – купуване на 1000 гласа! Отговорете ни, всички се интересуваме!

Мая Манолова: Отнемам Ви думата!

Илиана Беновска: Няма да ме спрете, г-жо Манолова, това беше признание за купуване на гласове! Кажете откъде знаете за тези 1000 гласа?

Павел Стоименов: Предполагам.

Илиана Беновска: Г-н Стоименов, отговорете, не се скатавайте!

Pin It on Pinterest