Общество

Беновска: Г-н Борисов, „защо“ и накъде „лети“ България на „крилете“ на коронавируса? Нинова, а БСП накъде я сривате?

Лети, Милене! Ако не в този живот…Пак ще се срещнем… 

В “Часът на Милен”… Или в “Беновска пита”… Или … Няма да дойда на „онзи“ ритуал, където всички идват с тъмни очила и говорят някакви думи за сбогом… Няма да ти кажа “сбогом”… Няма да ти изтрия телефона… Защото може да ми звъннеш отнякъде… Да ме повикаш в “Небесното” си предаване…

И в твоя част, днес, ще питам :“Защо?“

Защо, г-н Борисов, ЕС  призовава към солидарност, а, май, пак силните и големите ще оцелеят, а малка България – накъде? Ето какво заяви премиерът Борисов след заседание на ЕС.

Илиана Беновска: Казахте, че сте свикнал всичко сам да правите, обаче, не можете сам да останете при призива на Давид Сасоли, председателя на ЕП, за общ отговор на Европа срещу икономическата криза. Какво ще бъде конкретното българско предложение, имате ли вече екип, който работи, имате ли идея?

Бойко Борисов: Кисело мляко и розово масло.

Илиана Беновска: Шегувате ли се?

Бойко Борисов: Шегувам се, разбира се! Както и президентът Радев излезе, както и много други политици…Как само започваме всяко едно изказване, така:  „Важно е да обсъждаме тези въпроси открито помежду си и спешно да продължим напред с оглед постигане на напредък за други въпроси от общ интерес, независимо дали са международни …“. Това са патетични думи! Политиците ги употребяват, защото не значат нищо! Какво значи „общ европейски отговор“?!

Илиана Беновска: Сасоли го каза това, не Радев!

Бойко Борисов: Ние не можем да направим обща европейска отбрана, бе човек! С моите уважения към него, да, звучи добре, но какво да му коментирам?! „Общ европейски“? Какво ще правим заедно?! Мерцедеси или BMW-та ли? Или „общо“ облекла?! „Общ европейски отговор“ значи друго – солидарно, заедно, дисциплинирано и към големите, и към малките, кохезионна политика, храна. Това е „общият европейски отговор“! Първо да си оправим Европа, да си оправим Западните Балкани, тогава да разглеждаме и другите континенти. Това означава „общ европейски отговор“! И аз така го разбирам. Начинът, по който ми го задаваш, е ние какво ще даваме: домати, краставици и сирене, или IT технологии и нови молекули??? Имаме от едното до другото!

Дано успеете, г-н Борисов, на следващия ЕС на 6 май да защитите малка България…

И! Докато Бойко Борисов се опитва да опази България, фамозната председателка Корнелия Нинова се опитва да разруши окончателно БСП. Като атакува за пореден път Георги Гергов. Защото Гергов, член на НС и председател на ОС на БСП –Пловдив, заяви:

„Отказът на ГЕРБ да влязат в  парламента бе високо вдигната топка за опозицията. И ние трябваше да не си губим времето в общи приказки, а да дадем  пет предложения, но те да са реални. Реални предложения, в условията, в които се намираме. Които да са полезни за обикновения човек-  да дават реална помощ за доходите, работата, децата. И да отговорят на тревогите на обикновения български гражданин“.

Това Гергов направи в лично обръщение. Късно вечерта БСП качи на сайта си и разпространи по медиите отговор, подписан от 4-ма от БСП-Пловдив, начело с Манол Генов. Ето какво заяви видният функционер Генов:

Илиана Беновска: Въпросът ми е следният, г-н Генов, от шестимата, които представлявате Пловдив в коалиция „БСП за България“ и подписалите се четирима, кой е авторът на тази позиция?

Манол Генов: Както чухте това е колективен труд! Може да сме я свалили и да сме плагиатствали от интернет.

Илиана Беновска: Въпросът ми е по същество, г-н Генов, дали това, всъщност, е координирано с лидера на БСП Корнелия Нинова, дали ИБ е взело отношение по въпроса и не на последно място НС?

Манол Генов: Вие продължавате със спекулации, дали Корнелия Нинова? Ами сигурно Корнелия Нинова като е видяла, не знам, дали, е одобрила или не…Аз не съм говорил с нея. А ИБ не провокира тази санкции и позиции. Така че казах, излишно е в момента, всички допълнителни уточнения ще излязат като спекулация.

Илиана Беновска: Г-н Генов, Вие сте смел мъж и смел партиец, питам Ви конкретно: защото заглавието на позицията, говорим пак по фактите, беше „Гергов да се дистанцира от партията“.

Манол Генов: Това някой го е сложил заедно с бланката! Нали, искате да бъда откровен!

Илиана Беновска: Кой го е сложил?

Манол Генов: В позицията няма такива неща.

Илиана Беновска: Кой го е сложил?

Манол Генов: Може някой с бланката да го е сложил, не знам, или да е някой журналистически коментар.

Илиана Беновска: Не е ваш призив?

Манол Генов: Ще питам, ще разбера!

Такива ми ти работи, скъпи Милене…Посвещавам ти стихотворението  на 100 годишния Валери Петров.За „Хвърчащите хора“:

Те не идат от космоса, те родени са тук,
но сърцата им просто са по-кристални от звук.

И виж, ето ги, литват над балкони с пране, над калта, над сгурията в двора,
и добре, че се срещат единици поне от вида на хвърчащите хора!

А ний бутаме някак си и жени ни влекат,
а ний пием коняка си в битов някакъв кът,

и говорим за глупости, важно вирейки нос, или с израз на снобска умора,
и изобщо стараем се да не става въпрос за вида на хвърчащите хора.

И е вярно, че те не са от реалния свят,
не се срещат на тениса, нямат собствен „Фиат“.

Но защо ли тогава нещо тук ни боли, щом ги видим да литват в простора –
да не би да ни спомнят, че и ний сме били от вида на хвърчащите хора?

Аз съм Беновска. И питам.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest