Общество

Беновска: Борисов & Пеевски, като СЕКС-КУКЛИ ви бяха Кирил Петков & Христо Иванов & Кокорчо & Гном & Денков!

И понеже Кирил Петков и Христо Иванов, Кокорчо и Гном, и Денков се докараха до избори от липса на акъл… Борисов/Пеевски, след изборите, вероятно, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ще инсталират на Кирил Петков и Христо Иванов, Кокорчо и Гном, и Денков!

КЕФЪТ ще е по-пълен за Борисов/Пеевски, ок!

А, ние, българите?! Пак ли ще го играете ВОАЙОРИ?!

Е, го Слави, Политик! Пее „Кога зашумят буките“…

Е, само пее…

А, вие спите!

В шкембетата с кофти наденица, хормонална бира и мечтаете летоска да полегнете на бут У Гърция!

Докато е така. Заслужавате си го!

А! Щях да забравя!

Горица/Грънчарова – Кожарева – последният да затвори вратата/щяла да се казва премиерка на родината ни…

Чудя си, после… Долчинка ли… Полянка ли… Локва ли… Трябва да търсим…

А, иначе, драгата ни България ври и кипи

24 март 24-та

ГЕРБ – брифинг

Мария Габриел: Утре ще внеса писмо в НС, че оттеглям кандидатурата си за министър-председател. При така стеклите се обстоятелства заявяваме ясно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат!

Веднага ДПС писа

Делян Пеевски, председател на ДПС: Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство.

Необходими са бързи предсрочни избори, за да продължим да работим за хората и България с ясно евроатлантическо мнозинство и правителство


ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ.


Ако Президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем.

Веднага

Премиерът акад. Николай Денков направи обръщение по БНТ1 преди централната емисия новини.

Николай Денков: Колеги от ГЕРБ-СДС, ваше е решението! Ще се отметнете ли от дадената преди 9 месеца дума? Ще се откажете ли от споразумението за реформи? Ще хвърлите ли държавата в пореден цикъл избори? Единственото, което се очаква от вас днес, е да спазите думата си и да изпълним своето задължение към хората и към България!

25 март 24-та

Мария Габриел подаде заявление до НС, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на МС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика извънредно заседание на парламента на 26 март 2024 г. от 10.00 часа. Заседанието е свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България.

Единствена точка в дневния ред е обсъждане на проект на решение във връзка с Указ № 74 от 19 март 2024 г. на президента на Република България и заявление от вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел от 25 март 2024 г.

Сутринта ПП/ДБ „изплакаха“ на Бойко Борисов

26 март 24-та

До ПГ на “ГЕРБ – СДС” в 49-то Народно събрание

По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат за съставяне на правителство.

По решение на Парламентарната група на Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” и органите на партиите в коалицията, ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат като национален, съответно общ, с Парламентарната група “ГЕРБ – СДС”.

Борисов отвърна:

Бойко Борисов: Много исках да има правителство! Затова избрахме преговорен екип, и тук слагам една скоба, от мен сте чули работни лидерски срещи да, такива говорилни лидерски – не! защото те идват 6 души, които са Ники, Асен и Кирил едно, после идват други, 6-8-10-12 очи и аз трябва да седя и да слушам исканията на всеки един от тях. Един иска кабинета, друг иска прокурора, трети иска регулаторите, четвърти иска парламента, пети иска всичко. И трябва да участвам в едно надговаряне. И ако случайно изпусна дума, те после излизат и я развява по телевизиите.

В четвъртък казах на Атанасов, че работя всичко това да се случи. В петък получих есемес от г-н Василев все пак да се срещнем и да направим правителство, благодаря му, че се отзова веднага, след като му се обадих. Аз показах листа и се надявам добронамерено те да го покажат.  И въпреки интереса на партията, въпреки преговорния екип, който дадохме с мандат, собственоръчно подчертах Асен Василев, че остава и е най-важния човек в кабинета. Като компромис Мария Габриел. И му предложих така, както ние изпълнихме една дума, която бях дал на Кирил Петков. Той отиде в нашата ПГ и цялата ПГ му се извини. Така да постъпим и с Мария Габриел и да приключим тази тема. Сиреч първи компромис Асен Василев. след това собственоръчно зачертах Христо Гаджев и написах Тагарев, така, както ме помоли Иван Костов, заради атлантическия съвет. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, така, както искаха. И собственоръчно този министър, който ги изобличаваше в, дали е вярно или не не знам, в стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах нека да е неговия министър. На електронното управление. Сиреч на този лист лидерски аз задрасках голяма част от това, за което се бори реговорния екип. Те не бяха съгласни. И казах на Асен Василев – искам отговора да бъде кратък, колкото нашата днешна среща. Исках отговора да бъде да или не, за да мога аз да получа листа и как да отида да се разправям с моите си е моя работа. вследствие на което вечерта се чухме да го видя как е след катастрофата и той ми каза, че за вътрешно министерство и за електронното управление държат да са други хора. Пак му напомних разговора ни за кратък отговор да или не. говорим тук само за правителство. Ген. Атанасов ми се обади вечерта, като казах същото и на него, като предложи мисля г-жа Дундакова, която е заместник-министър в МВР, да стане министър на МВР и един човек от Лидъл за министър на електронното управление. И на него му казах, много ясно се изразих на срещата с Асен Василев, лидерската среща, с лидера и съпредседател Асен Василев. И ми напомня, ми казва, нека Калин да сме го избрали заедно с Кирил Петков. ПП-ДБ имат 3 заместник-министри, включително и личната охрана на г-н Петков. Имат и главен секретар. Сиреч имат 4 възлови фигури в МВР. И че това няма да се случи. Както и че няма да допусна да се разграждат системите и в службите за сигурност, и в правосъдието, без да бъде дълбоко обмислено, реализирано. За да няма като въпрос сега по Конституцията, която аз и ГЕРБ само сме подкрепили това, което Христо Иванов е написал. И всяко мое изказване е било такова – подкрепят Христо Иванов и Конституцията. Каквото е предложил Христо, това е гласувал ГЕРБ. За да бъда коректен, защото още искам да има правителство.

В събота премиера Денков кани Мария Габриел в МС. Тя казва – това ние не можем да отстъпим, включително преговорния екип не е съгласен за енергетиката, но добре, щом Борисов го е решил на своя глава, нека си действа. Тогава акад. Денков ѝ казва – няма, без МВР не става. Без електронното управление не и приключва темата. И защото много исках да има правителство в неделя в 2 часа за последен път изпращам Мария Габриел при Денков, да му кажа заради това приключваме днес. Тогава Денков казва – без МВР няма да стане, сложете Румяна Бъчварова за министър. И ние даваме пресконференцията. Какво става в този промеждутък? Започва тилифон, тилифон, тилифон. Някой път ще ви кажа откъде идва това. От един мой приятел от една друга държава. Нещо недопустимо! Нещо, наистина излагащо България. защото започва от уважавани хора, включително и от държави не членки на ЕС, но поради голямо уважение към тези хора няма да им споменавам имената да се обаждат от името на г-н Петков да ме натисне за вътрешния министър. Министри от тези държави. С което окончателно взехме нашето решение да защитим институциите, да защитим хората, да защитим демокрацията. И сега имат колегите от ПП-ДБ своя шанс, те имат огромни възможности. Видях червените рози, които дадоха на Корнелия Нинова. За вас може да е тайна, но аз знам от отношенията им към ДПС пред мен са се развивали. Знам, че на „Възраждане“ са ходили да се молят за Уестингхаус, а във Варна заедно с тях играха срещу нас.

До споразумението даже не сме и стигнали. Защото всички искаме да е по-добра съдебната система, да са по-работещи службите, за регулаторите от мен сте чували днес да започваме да ги работим, нищо, че има правителствена криза. В петък вечер Мария го беше подписала споразумението, но тогава  те решиха цялата власт да узурпират! Е, няма как да им позволим, особено, когато те са показали, че когато владеят репресивните апарати, включително и в доклана на Държавния департамент на САЩ пише – незаконните арести в България! Е, не можем да им се доверим толкова!

В НС се започна обсъждане на отказа на ГЕРБ – СДС да правят кабинет с ПП-ДБ

26март 24-та

Атанас Атанасов:  А сега просто искам да изчета това, което нашата ПГ адресира към колегите от ГЕРБ. Уважаеми народни представители от ГЕРБ-СДС, моля ви, чуйте това, което имам да ви кажа:

По Конституция предстои връчване на втори проучвателен мандат за съставяне на правителство. По решение на ПГ на коалиция ПП-ДБ и органите на партиите в коалицията ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат като национален, съответно общ с ПГ на ГЕРБ-СДС. Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме заедно преди 9 месеца

Да поясним – това не е покана за допълнителни преговори извън посочената рамка! Това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме преди 9 месеца.

Делян Пеевски: Мисля, че за всички е ясно, че отиваме на избори, всичко останало, което се случва е някакъв фарс и мъка, няма смисъл! Нека всички да запазят достойнството си и да отидем на избори да видим какво доверие ще ни дадат хората.

Както чухте г-н Борисов изключи втори мандат, аз изключвам трети, ако дойде при ДПС!

Медия: Г-н Борисов намекна, че имате близки отношения с ПП-ДБ, така ли е?

Делян Пеевски: Е, точно г-н Борисов да го обяснява това нещо е смешно! Близост имаме и с ПП-ДБ, и с тях, 9 месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки кой бил свидетел. И аз съм бил свидетел, така че сега да се обясняваме, сега в кампанията ще започнем да се отричаме едни други, ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая – интимно близки не сме!

Мисля, че ПП-ДБ изчерпаха всички варианти да не се ходи на избори! просто те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни на тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, че ако се разберат, ние ще продължаваме да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори!

Кирил Петков: Уважаеми г-н председател,

Уважаеми народни представители,

Ще бъде най-голямата грешка, ако видите като молба това, което чухте от генерал Атанасов.

Вие не разбирате ли, хора, че в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Най-важното нещо – всяко свое действие да е продиктувано не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг!

И колеги, няма да влизам изобщо в преговорни процеси, 20 дни дискусии! Има нещо много просто сложено на масата – едно споразумение, в което се изисква реформа на правосъдната система, но не на хартия, не с хиляди реплики, а реално.

Реално – през един прозрачен процес, през който целият български народ да бъде свидетел, че България може да има правосъдна система, която да отговаря на никой, освен на обществения интерес!

Всички българи вече научиха, че от регулаторите зависи дали ще има монополи по магазините, каква ще е цената на тока.

Всичко това е сложено в това споразумение и в него няма разделяне, делене, взимане, а има прозрачен процес, през който всички български граждани да могат да видят как се избират тези хора.

Не да бъдат майки и бащи на депутати, а да са чисти хора, които да защитават обществения интерес. В това споразумение, дами и господа, я има и темата за службите. 30 години тези служби работят за нещо друго, освен за сигурността на българските граждани.

Вие ги хвалите, онези казват, че са били добри – какво постигнахме? Всеки шпионин, който е хванат на българска земя, е по сигнал на нечия друга служба. Освен в интриги, фалшификации, предизборни доклади, с които да „скъсат“ 500 хил. гласа на българския народ, и всякакви други интриги, те не са постигнали много?

Ако тези 3 институции не бъдат поправени – независимо дали вие ще се изказвате още 200 пъти или вие ще взимате думата 58, вие сте от 30 години в тази игра – не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава. Не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава!

И знаете ли откъде започва всичко – започва от чувството за отговорност, за спазена дума! Преди 9 месеца ние дадохме ясна дума, не за 9-месечно управление, а за 18 месеца управление с единствена промяна – ротация на премиерите.

Колкото и да не искате да си спомняте за това споразумение, това беше направено. Не ви е харесало? Ами да не сте го правили!  Когато сте го направили, трябва да си спазвате думата.

И сега каква е разликата между предложението на 17 март, което беше отправено от Мария Габриел, само за ротация на премиерите, и това, което се случи сега от премиера Денков? Знаете ли каква е разликата? Единствената разлика е това споразумение!

Имаме ли воля в тази зала да направим реална стъпка напред за България, или ще продължаваме да гледаме цирковете на ИТН? Ще продължаваме да гледаме националните предателски изказвания на Възраждане? Ще продължаваме ли да си спомняме как 30 г. не сме направили нищо за тази държава? Или ще си запретнем ръкавите и ще кажем: България може повече! България заслужава повече! Ще направим всичко възможно от чувството за дълг. А не от чувството за страх! И не от чувството за алчност! А на предателите в края на залата – въобще няма да коментирам думите. Благодаря ви!

Борисов не само говори, но и написа:

Уважаеми народни представители от ПП-ДБ,

·         Всеки опит от наша страна да сложим разговорите ни на принципна основа срещаше безпринципен отговор – приоритет не бяха политиките, а бяха личностите, приоритет не бяха реформите, а личните интереси на отделните лидери, които в случая с ППДБ са шест, приоритет не беше смисъла и качествения законодателен процес, а точната дата за смяна на шефовете на всички служби за сигурност в България.

·         На този непрекъснат натиск върху нас и на този политически рекет трябваше да бъде сложен край. И краят беше сложен с достойнство от Мария Габриел, подавайки заявление до Народното събрание и ПГ на ГЕРБ-СДС за оттегляне на заявеното изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство с кандидат за министър-председател Мария Габриел.

·         Днес е цинично да бъдем плашени с несъвършенствата на новата Конституция в частта за служебен кабинет именно от хората, които я изработиха и които оказаха брутален натиск върху всички членове на правна комисия и върху цялото Народно събрание да бъде приета до края на миналата година. Конституциите следва да се изработват така, че да имат дълъг срок на годност, а не само от Коледа до Великден.

·         След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ППДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България.

·         Ние от ГЕРБ- СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България.            

БОЙКО БОРИСОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ГЕРБ-СДС

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВАДЕНИЦА САЧЕВАРАЯ НАЗАРЯН
ЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НАПГ НА ГЕРБ-СДСЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НАПГ НА ГЕРБ-СДСЗАМЕСТНИК – ПРЕДСЕДАТЕЛ НАПГ НА ГЕРБ-СДС

27 март 24-та

Медия: Днес чухме доста сериозни упреци към вас от страна на г-н Петков, че сте втора ръка стратег,  че Ви е страх от реформи. Това по някакъв начин засегна ли Ви?

Бойко Борисов: Аз отговарям само за ГЕРБ. И Румен Христов ми е дал правото да говоря за СДС, като председател на коалицията. Така че мога да говоря само за партиите, които представлявам. А оценките са си работа на всеки един лидер.

Медия: След изборите можем ли да станем свидетели на нова сглобка?

Бойко Борисов: Аз мисля, че висша форма на демокрацията е след изборите хората да решат кой да управлява, как трябва да се управлява.

Медия: Атанас Атанасов казва – Бойко Борисов е виновен за всичко!

Бойко Борисов: Еми в единия случай казват – Бойко, помогни ни! След това е виновен за всичко!

Медия: Партията готова ли е за коалиция с ДПС?

Бойко Борисов: Това не е ваша работа!

Медия: Как да не е наша работа?

Бойко Борисов: Ами не е, на ГЕРБ е работа. ГЕРБ ще реши с кой ще управлява. Аз разбирам вашите въпроси! Аз разбирам вашите въпроси и ние затова правихме всички тези компромиси в понеделник да имаме правителство! Заради няма такива въпроси. Затова заедно направихме промените в Конституцията, трите партии.

ДПС не е участвало нито в един миг в преговорите между ГЕРБ-ДСД и ПП-ДБ!

Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Кирил Петков:  С втория мандат, чиято папка държа в ръцете си, ние предлагаме акад. Денков с ясното съзнание, че ние дадохме втора възможност да поправят грешката си от ГЕРБ-СДС и да не отиваме към поредица от избори, които за съжаление според нас предстоят. 

Румен Радев:  Така че все пак аз Ви връчвам мандата и заповядайте да обявите вашето крайно решение за съдбата на този втори мандат!

Николай Денков: Уважаеми г-н президент, както стана дума аз ще върна мандата неизпълнен, тъй като в настоящето Народно събрание вече няма подкрепа нито за управленската програма, която приехме заедно с ГЕРБ-СДС преди 10 месеца и тази управленска програма е до края на 2024 г.

Това, което искам да подчертая е, че оттук нататък отново за съжаление българските граждани ще трябва да решат накъде да продължим. 

28 март 24-та

Радев повика и ИТН за 3-ти мандат

Румен Радев:  В тази обстановка аз реших да връча третия мандат на вашата ПГ, да, най-малобройна, но демонстрирала неведнъж ясна и последователна позиция!

Ивайло Вълчев:  Затова се радваме, че тази 9 месечна агония приключва! Така че г-н президент, г-жо вицепрезидент, ще задържим тази папка само още няколко секунди, преди да ви я върнем празна с неизпълнен мандат, защото това е най-правилното за България!

Борисов & Пеевски, като СЕКС-КУКЛИ ви бяха Кирил Петков & Христо Иванов & Кокорчо & Гном & Денков!

И, понеже Кирил Петков и Христо Иванов, Кокорчо и Гном, и Денков се докараха до избори от липса на акъл… Борисов/Пеевски, след изборите, вероятно, ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ще инсталират на Кирил Петков и Христо Иванов, Кокорчо и Гном, и Денков!

КЕФЪТ ще е по-пълен за Борисов/Пеевски, ок!

А, ние , българите?! Пак ли ще го играете ВОАЙОРИ?!

Е, го Слави, Политик! Пее „Кога зашумят буките“…

Е, само пее…

А, вие спите!

В шкембетата с кофти наденица, хормонална бира и мечтаете летоска да полегнете на бут У Гърция!

Докато е така. Заслужавате си го!

А! Щях да забравя!

Горица / Грънчарова – Кожарева – последният да затвори вратата/щяла да се казва премиерка на родината ни…

Чудя си, после… Долчинка ли… Полянка ли… Локва ли… Трябва да търсим…

Аз съм Беновска. И питам..

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest