Общество

Беновска: Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Поколението Z се ражда с възрастна формирана позиция. Какво и как да правят. С висока самооценка. Против авторитарния стил на управление – „лидерство в миналото“. Промяната им е „вътрешна необходимост“.

Наименованието „Z“ (последната буква на латинската азбука) е дадено от американският писател и историк Уилям Страус и консултанта Нийл Хоу в книгата „Поколения“, 1991 г. Поколение Z са родените 1996-та – 2012 -та. 

Поколение Z са в свят, който не е създаден за тях – на икономически и социални промени. Семейната среда им е осигурявала свръх защита, грижа и предпазливост. Деца са на разведени или без брак родители, без традиционното влияние на семейния модел, ценности и поколенческата приемственост.

Поколението Z са по-зрели за годините си, по-прагматични и по-издръжливи. Не се крият от проблемите – изправят се и ги решават. Не приемат „статуквото“, не се доверяват на фалша. 

Създават собствени пространства: ново изкуство, нова литература, нов театър, ново кино. 

Израснали са под влиянието на толкова много реклами, колкото нито едно поколение до момента. Но харченето на пари за поколение Z се превръща в спестяване.  60% от  Z-поколението спестяват вместо да харчат. 

Житейски цели за поколение Z са „щастие“, „независимост“, „свобода“ и „любов“, „уважение“, „удоволствие“, „разнообразие“, „приятелство“, „тук и сега“, „професионализъм“, „адаптивност“, „смелост“, „креативност“, „трудолюбие“, „интелигентност“ и „прагматичност“. 

Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Поколението Z са „Око в небето“, макар че едва през 1982–ра The Alan Parsons Project написват тази песен:

„Не мисли, че „извинявай” се казва лесно, не се опитвай да промениш позицията на някого, вместо да го кажеш. Давах ти много шансове преди, но повече няма да ти дам.

Не ме питай как вървят нещата, защото част от мен знае какво си мислиш.

Не изричай думи, за които ще съжаляваш, не позволявай да замътиш съзнанието си.

И преди съм чувал обвинения, но повече няма да понеса.

Вярвай ми, слънцето в очите ти направи някои от лъжите да изглеждат възможни.

Аз съм окото в небето, което те гледа. Мога да чета мислите ти. 

Аз създавам правилата.

Разправям се с глупаци, взимам от теб преди да забележиш и няма нужда да гледам повече, за да знам, че мога да чета мислите ти. Не оставяй фалшиви илюзии зад себе си, не плачи, защото няма да промениш решението ми. Така че намери си друг глупак както преди, защото няма да живея повече вярвайки в някои от лъжите ти, докато всички знаци са измамни“.

„Eye in the sky“ – поколението Z  ще развенчаят всичко това. Но. Какво ли ще създадат от политическите руини в България?

Ето „Лукойл“ щяла да внася данъци в България?! Защо ли? Толкова години не платиха пукнат лев.

21-ви октомври 22-ра

Беновска попита Христо Алексиев, вицепремиер по икономическата политика:

В какво България отстъпва на „Лукойл“? Алексиев отговори: В нищо. Печели и без посредници!

Илиана Беновска: Г-н Алексиев, здравейте, Беновска! Към Вас и към представителите на „Лукойл“ – малко повече подробности, къде отстъпва държавата? Ще продължава ли да има „златна акция“ държавата и кой ще е държател? И третият въпрос е: какво става с „Литаско“, швейцарският собственик? 

Христо Алексиев: Благодаря! Като цяло държавата не отстъпва нищо! По-скоро държавата доста разумно и адекватно се възползва от дадената дерогация за внос на суров петрол. Оттам – нататък подрежда правните и икономически механизми, които са нужни, за да може да се възползва от тази дерогация. Защото този разговор за преместването на цялата икономическа дейност, отказа от ишлеме, можеше да не бъде проведен. Ние, заедно със законовите промени, които сме предложили, водихме и този разговор, за да може да има ефект за държавата, за хората, за бюджета, за хазната и така нататък.

По отношение на „златната акция“, да, тя е собственост на държавата и си остава. 

Илиана Беновска: Питах за „Литаско“, къде отива „Литаско“?

Христо Алексиев: Това, което сме се разбрали предполага, че всички посредници по веригата вече няма да ги има!

24-ти октомври 22-ра

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ внася Закон за контрол за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия, за да ги спре. Защо ли?

Мустафа Карадайъ:  Става въпрос за износ на продукти от нефт от Русия и дерогацията на ЕК за България. Изключението, според нас, е за българските граждани, а не за едрия бизнес! Още по-малко може да послужи като основа за поредната лъжа по адрес на ДПС от „кръга на лъжата“! В публикацията на „лъжците“, публикувана вчера в 19 часа и 6 минути, твърдят, че сме подкрепяли износа на нефтени продукти, въпреки дерогацията такава, каквато е за нас, за България. Ние от ДПС, още по време на заседанието на Комисията по енергетика заявихме, че ще внесем законопроект по прилагането му. Аз искам да ви го покажа, той вече има входящ номер в деловодството на Народното събрание. И се казва Закон за контрол за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия. 

Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

24-ти октомври 22-ра

Карадайъ доказва документално защо трябва гласуването да не е само машинно:

Мустафа Карадайъ:  Този изборен кодекс, има нужда от промяна заради доверието. Ще дам само два примера от сайта на ЦИК. Първият пример е от община Трявна. Брой разписки – 229, контролни разписки, отпечатани от машината. Брой положени подписи в избирателните списъци – 229. Броят разписки и броят подписи на физически носители съвпадат. Потвърдени гласове от машинното гласуване – 227. Нещо, което физически няма как да бъде контролирано. Физическите носители съвпадат, а електронните гласове се различават! Сега е обратното. Брой контролни разписки – 349. Брой положени подписи в избирателните списъци – 349. Брой потвърдени гласове от машинното гласуване – 350. В обратната посока е вече разминаването от електронния вот от физическите носители – разписки, отпечатани от машините и брой положени подписи.

24-ти октомври 22-ра

Президентът Румен Радев скастри ПП:

Румен Радев: Трябва да се знае и партиите го осъзнават, че Българският парламент има да свърши важна работа! Този Парламент, а не следващия! Вчерашната позиция на ПП показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в Република България! Съгласно тези закони президентът не участва в ръководството на службите. Когато си обзет от ентусиазъм да променяш нещо, без да го познаваш добре, резултатът може да те отведе в най-неочаквана посока!

20-ти октомври 22-ра

Беновска попита Борисов: Защо се „потривате“ за Gemcorp и газа?!

Борисов отговори: За да има 48 НС!

Илиана Беновска: Беновска, здравейте! Виждам, че и вашият лидер Бойко Борисов е тук, така че въпросът ми е и към него!

Бойко Борисов: Човек без работа!

Илиана Беновска: Какво седи? Без работа каза, че седял! Питам, от 17-ти март, когато арестуваха г-н Борисов, г-жа Арнаудова и Влади Горанов, тогава 2-3 дена по-късно г-н Борисов ни информира за този тайнствен меморандум, подписан на скрито и на тъмно, без журналисти и без никаква разгласа и т.н. Почти 10 месеца може да се каже, че са минали. Събирахте много информация и може би трябваше да бъдете по-активни по отношение сезирането на службите. Сега чувам от г-н Добрев, че и за газа „се потривате“, има един народен израз, г-н Борисов! Какво чакате? Ако има наистина състав или поне подозрения, всеки български гражданин е длъжен да сезира съответните органи!

Делян Добрев: Ние за газа сезирахме ДАНС и МВР още преди 4-5 месеца, с колегата Радо Чолаков, ако си спомняте 10-те страници сигнал, който внесохме. Така че за газа въобще не сме се „потривали“ и това сме го разказвали по всички медии многократно. Благодарение на този наш сигнал вече има досъдебно производство, свидетели разпитани и т.н. По отношение на Gemcorp не сме внасяли досега сигнал, защото вие всички знаете, че в един момент, след като стана скандала, правителството каза – прекратихме меморандума с Gemcorp. И ние едва тази седмица разбираме, че този меморандум не е прекратен. 

Но те са създали документ, ето го документа, протоколно решение на оперативно заседание, с което го прекратяват.

Бойко Борисов: А защо е оперативно?

Делян Добрев: Защо и как на тези оперативни заседания за някои неща има протокол, пък за други неща няма протокол? Ето вижте, сега разбираме, никой няма тук! Няма подписи!

Илиана Беновска: Добре, но Вие знаете, че Кирил Петков каза, че са го прекратили с решение, в това се закле няколко пъти пред медиите!

Делян Добрев: Не се прекратява с решение, Дани Митов Ви каза, че две години след прекратяването може да ни съдят!

Илиана Беновска: Ето още един състав! Той заблуждава хората, че е прекратено с решение!

Даниел Митов: Целият раздел 7, точка 4 между другото, която се отнася до целия раздел, ангажира България, меморандумът или договорът, защото това си е договор, остава в сила още 2 години за целия раздел 7 с всичките му точки. Дори и договорът да бъде прекратен! Дори договорът да бъде прекратен, Gemcorp си е запазил правото да прилага целия раздел 7 още 2 години, с което правителството на Кирил Петков се е съгласило!

Бойко Борисов: Затова не подписват! Те, ако ги оставят да отговорят на този въпрос, то ще е катастрофа! И за този хубав неделен следобед, ще се започне от рязане на ръка до какво ли не! Вижте, аз дори, както виждате, не искам дори да се включвам в този разговор. Само че не аз съм проблем на ПП, а тези около нас, тези стотици хиляди хора, които задават въпроса, който вие задавате. И аз така ще ви отговоря, защото все още има достатъчно голяма група в обществото, която им вярва. И с всеки ден това, което ще разбират за тях, ще им намалява доверието. И в този ред на мисли, защото съм от малкото останали мъдри хора в държавата с опит, за радост чух, дали е истина, дали е входирано или не, но съм си го извадил даже, за да не допусна грешка, че ПП и ДБ поискаха временна комисия за разглеждане на промените в ИК. Ако не са я внесли, сме готови да сме съвносители с тях! 

23-ти октомври 22-ра

Кирил Петков отговори на Борисов:

Кирил Петков: Вече минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което  ГЕРБ, като първа политическа сила, направи до този момент, избра г-н Рашидов за председател на НС и изкара хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта. ГЕРБ нито показаха, че имат план. Реално ние сме в политическа безизходица след свалянето на нашето правителство и оттогава нито има визия, нито има план, нито има реални коалиционни разговори. България стои в политически вакуум. Тук сме заедно ПП и ДБ, за да кажем – не може да продължава по този начин! Българският народ очаква план, визия, правителство. Тук сме, за да кажем, че имаме готовност, ако вторият мандат дойде при нас, заедно да работим за правителство на малцинството с ясна визия, с ясна стратегия и ясен план! Като трябва да има и определени гаранции, които Парламентът да покаже, че е готов да работи в такъв формат на правителство на малцинство. 

Борисов, Кирил, Янев, Радев: Самотата на поколението Z ще ви даде урок за „разгула“ ви в политиката!

Аз съм Беновска. И питам.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest