Бащата на Хабиб е в критично състояние заради коронавируса

Ирландският боец ​​в смесен стил Конър Макгрегър изрази подкрепата си за Абдулманап Нурмагомедов, баща и треньор на шампиона на UFC Хабиб Нурмагомедов, който беше хоспитализиран в Москва в критично състояние.

„Моля се за възстановяването на Абдулманап Нурмагомедов. Човекът възпита огромен брой световни шампиони във всички бойни дисциплини“, написа Макгрегър в Twitter, цитиран от „Интерфакс“.

„Много ми е тъжно да чуя тази новина тази вечер. Моля се за семейството на Нурмагомедов“, добави ирландецът.

Както бе съобщено, Абдулманап Нурмагомедов е хоспитализиран в Дагестан с подозрение за пневмония, а по-късно е изпаднал в тежко състояние и е транспортиран в Москва. Според един от източниците на изданието „Спорт-Экспресс“ Нурмагомедов-старши е изпаднал в кома.

„Абдулманап е в много лошо състояние. Той е в кома, в Москва. Лекуван е неправилно тук (в Дагестан), възникнало е усложнение. Бил е транспортиран със самолет и сега е във военна болница в Москва. Той е сам там, роднините му не са допуснати“, каза източникът.

Като треньор Абдулманап Нурмагомедов е работил с 18 спортисти, световни шампиони.

Що се отнася до Макгрегър, той беше един от съперниците на Хабиб в борбата за титлата на UFC: през есента на 2018 г. ирландецът загуби от руснака.

източник:

Pin It on Pinterest