Общество

„Български кораб потъва в бурно море“ тръгва в кината от 3-и март

От тази пролет в кината зрителите ще могат да видят един български филм, направен за цялото семейство. „Български кораб потъва в бурно море“ излиза на екраните в цялата страна на 3-и март. Лентата е дебютна за режисьора Петринел Гочев, известен с театралните си постановки и творби в изобразителното изкуство. Сценарият е негово дело в съвместна работа с актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата застава Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от ГАЛА ФИЛМ.

Филмът разказва историята на седемгодишният Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е лично преживяна от режисьора Петринел Гочев.„БЪЛГАРСКИ КОРАБ ПОТЪВА В БУРНО МОРЕ“ е филм за пътуването на Детето към истината. „Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот“, споделя Петринел Гочев. 

Главните роли са поверени на малките таланти – Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов. На екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова. 

За филма:

ПРИЗНАНИЯ:

Награда на Община Варна – Фестивал „Любовта е лудост“

Голяма награда Фестивал за детско и младежко кино, Констанца – Румъния

Голяма награда за европейски филм  VIa CASTELLI ROMANI Film Festival Internasionale – Италия

Фестивали:

Международен фестивал „Любовта е лудост“ – Варна, България

Фестивал „Златна роза“ – Варна. България

Международен фестивал за детко и младежко кино, Констанца – Румъния

Международен фестивал CASTELLI ROMANI Film Festival Internasionale – Италия

Международен фестивал „Франкофония“ – Рим, Италия

Творчески екип:

Режисьор: Петринел Гочев

Сценарий: Гергана Змийчарова и Петринел Гочев

Оператор: Румен Василев

Музика: Димитър Величков – Шмидт

С участието на: Михаил МутафовАлен АнгеловХристиян МаноловВесела БабиноваГерганаЗмийчароваДимо ДимовСтанислава Николова, Деян Ангелов и др. 

ПродуцентиГалина Тонева и Кирил Кирилов

Продукция: ГАЛА ФИЛМ

КопродукцияМеджик ШопМаксим 15, БНТ

С подкрепата на Националния филмов център

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest