Баховият консултант Павлина Николова издаде книга „Захир и 38-те ключа”

Това е сугестопедичен учебник, който се използва за курс по Бах терапия

Баховите есенции са един прекрасен и ефирен начин за здраве, хармония и личностно развитие. Това е една природна система от 38 есенции от цъфнали дървета и полски цветя, която помага на личността да преодолее личните си предизвикателства, които човек среша в живота си. Всеки може да използва Баховите есенции, за да се справи с неувереност, страхове, разочарования, носталгия и други състояния. . 

Може ли да е толкова просто? 

Д-р Бах е вярвал, че на това ще залага медицината на бъдещето. Тези есенции са като липсващата информация, от която има нужда личността, за да се върне отново в баланс и да следва пътя си. 

Книгата, която ви представяме е нещо нестандартно. Тя се роди първо като сугестопедичен учебник, който да се използва в курс по Бах терапия. Сугестопедичният учебник винаги представя една история, за да се събуди „наративния нагон” у човек и ускори процеса на учене на много нива. Историята на Захир от „Захир и 38-те ключа” заживя обаче собствен живот отделно от обучението. 

Кой е Захир? 

Това е един младеж, заплашен от раздяла с любимата си. Той неочаквано навлиза в един магичен свят, който му разкрива тайните на човешката душа. Кой ли не иска да открие себе си? В историята това са ключове към човешката душа –  38-те цветни есенции. Знанието за тях било дадено от горските същества на д-р Бах. Есенцията Hornbeam например му се ракрива чрез Прозяващата се вещица, a Cherry plum се крие зад образа гном подобен на този от света на Толкин. Има и такива места, пропити с особена енергия, чрез която разпознаваме есенциите – като зоната на Оловния облак и Висящите градини. Картините  в книгата засилват въздействието и са неразривно свързани с духа, който носи всяка част. Затова чрез тях ще откриете Захир през образа на Данте, на скитника от Борис Георгиев и др. 

Единият ключ остава неразкрит. Той се подвизава между редовете на историята и читателят трябва сам да го намери. 

Книгата може да се закупи чрез ФБ страницата  на Баховия консултант Павлина Николова https://www.facebook.com/Бахов-консултант-Павлина-Николова-539669859484285/ 

Вместо визитка:

Павлина Николова е сертифициран Бахов консултант (BFRP) към „Бах фондация”, Великобритания. Прави консултации във Варна и онлайн, провежда сугестопедични курсове по Бах терапия. Сертифициран сугестопедагог към Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”. 

Освен книгата „„Захир и 38-те ключа”, тя е автор е и на сугестопедичен учебник по шведски език. Във фокуса на работата ѝ е разкриването на резервите на личността чрез сугестопедичния подход и изследване на потенциала на Баховите есенции. 

Курсовете по Бах терапия се провеждат периодично във Варна, а в бъдеще – с възможност и за други градове. 

Поредното обучение за Бах есенциите ще се състои на  21-ви октомври 2019 г. във Варна. 

Курсът е насочен към хора с интереси в областта на холистичната медицина и личностното развитие, а както и към специалисти в областта на здравето, образованието и социалните дейности. 

Повече информация  ТУК: https://www.facebook.com/events/518053262323230/

Pin It on Pinterest