Общество

„АвтоВАЗ“ започва производство на по-скъпи автомобили

„АвтоВАЗ „планира до 5 години да представи нови модели LADA и с тяхна помощ да въведе марката в по-високия ценови сегмент – „доста повече от милион рубли“, заяви президентът на компанията Никола Мор, предаде РИА „Новости“.

„Започва се от 2023 г. и до 2026 г. трябва да влезем в цикъл на обновяване на моделната гама. (…) LADA ще бъде не само достатъчно достъпна за потребителите марка, но и марка, която им доставя добри характеристики за съответната цена“, каза той.

Мор уточни, че „АвтоВАЗ“ ще остави в линията си моделите от ниския ценови диапазон.

Той също така добави, че компанията провежда дълбока модернизация на производствените си площадки. „Става дума за заводите в Толиати и в Ижевск, но се касае и за модернизация на инженерната ни база“, отбеляза топ мениджърът. По-рано бе съобщено, че производството ще се прехвърли на единна платформа за сглобяване Renault-Nissan CMF-B.

Според обявения в началото на годината план, „АвтоВАЗ“ ще пуснат на руския пазар четири нови модела автомобили, които трябва да излязат на пазара до 2025 г., включително ново поколение високопроходими автомобили Niva през 2024 година.

„АвтоВАЗ“ произвежда автомобили по пълен цикъл и комплектация в две марки – Lada и Renault. Мощността, разположена в Толиaти е АД „АвтоВАЗ“, АД „Lada Запад Толиати“, както и в Ижевск — ООД „Lada Ижевск“. Продукцията на Lada се състои от пет семейства: Vesta, Xray, Largus, Granta и Niva. Брандът е лидер на руския автомобилен пазар с дял от над 20% и има представители в над 20 страни. Продажбите на компанията на руския пазар за 2020 г. се съставят от 343 500 машини (минус 5% за 2019 г.).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest