Общество

„АвтоВАЗ“ прави нова LADA със задвижване на четирите колела

„АвтоВАЗ“ планира дълбока модернизация на поточната линия B0, съобщава се в групата AvtoVAZ News във „ВКонтакте“.

Очаква се след реконструкция под марката LADA да могат да се произвеждат нови модели със задвижване на всички колела – например ново поколение LADA 4×4, пише motor.ru.

Същността на „промяната“ на поточната линия е да се измени напълно самата технология на сглобяване, като се взема предвид тази на завода на Renault-Русия в Москва. Там всички елементи на шасито, двигателя със скоростната кутия, както и радиатора, се монтират на отделни подвижни платформи. След това завършената долна част на автомобила се изпраща до конвейер за съединяване с останалата част.

Този метод не само ще помогне за опростяване и ускоряване на процеса на сглобяване, но също така ще направи възможно създаването на превозни средства със задвижване на две и на всички колела. Въпреки това, докато „АвтоВАЗ“ само се подготвя за мащабна реконструкция, автомобилите LADA се сглобяват по старата технология: елементите се монтират отделно в движение по линията. По данни на източника обновената линия ще бъде пусната в експлоатация не по-рано от 2023 година.

В момента на линия В0 се сглобяват моделите LADA Largus, XRay, както и моделите Renault Logan и Sandero. Миналата седмица за първи път на конвейера беше забелязана Largus с означение F, която ще се появи на пазара идната година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest