Общество

„АвтоВАЗ“ показа новия модел Lada Niva Travel

„АвтоВАЗ“ публикува първите официални снимки на обновения автомобил Lada Niva, чието серийно производство стартира в предприятието „Лада Запад Толиати“.

Продажбите на модела, наречен Niva Travel, ще започнат през 2021 година.

От Волжския автомобилен завод отбелязаха, че след обновяването Lada Niva Travel е станала „по-изразителна и съвременна“. Тя има нов, по-обширен и обемен капак, нова решетка за радиатор, друга оптика и странични корнизи. Всички светлини в задната част са LED, а бронята е по-релефна. Първата Lada Niva Travel, която излезе от поточната линия, е офроуд автомобил, пише autonews.ru.

Все още няма технически подробности за обновената Lada Niva. Предполага се, че тя ще се предлага със същия 1.7-литров двигател с мощност от 80 к.с., който работи с петстепенна ръчна скоростна кутия, постоянно задвижване на всички колела с двустепенен редуктор и блокаж на междуосевия диференциал.

Конфигурацията и стойността на новата Lada Niva Travel ще бъдат обявени тепърва. Настоящият автомобил може да бъде закупен на цена от 738 000 рубли (8000 евро).

Припомняме, че по-рано моделът Niva се продаваше под марката Chevrolet. В края на 2019 г. обаче „АвтоВАЗ“ се договори с General Motors да изкупи от северноамериканската компания 50% от акциите на тяхното съвместно предприятие, което напълно премина под контрола на руската компания. След това моделът смени логото си на Lada.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest