Aurus Komendant за първи път излезе по руските пътища

В Астрахан забелязаха кросоувъра, представител на класа Aurus Komendant.

Автомобилът е бил покрит със специално фолио, което да попречи на зрителите да видят външните детайли. Това е първият път, в който автомобилът е забелязан по пътищата на Русия.

Снимка на Komendant се появи в групата „Руски автомобили“ в социалната мрежа „ВКонтакте“. Шофьорите забелязали колата от проекта „Кортеж“ в Астрахан под камуфлаж – това се прави, за да не се разкриват детайлите на екстериора на автомобила, пише сайтът 360tv.ru.

В Астрахан колата се тества в условия на горещ климат. През януари 2020 г. в Швеция бяха проведени тестове, за да се провери как се чувства колата в студа.

Съдейки по снимките, прототипът на Komendant не е брониран: това е видно от тънките стъкла и гуми Pirelli Scorpion с размери 255/55 20-цола. Същите гуми се използват при Senat, а защитените версии на Aurus са „обути“ в руските KAMA със същия размер.

Когато Komendant беше тестван в студени условия в Швеция, европейските журналисти нарекоха кросоувъра конкурент на Rolls-Royce Cullinan. Очаква се Komendant да бъде най-луксозният всъдеход в Русия.

Характеристики на Aurus Komendant

Komendant ще получи същия двигател като лимузината на Senat. Говорим за 4,4-литров V8 бензинов двигател, който работи в комбинация с електродвигател и деветстепенна автоматична трансмисия. Всичко това произвежда 600 конски сили и 880 нютон-метра въртящ момент.

Komendant има задвижване на четирите колела и няколко настройки на задвижването, които се управляват от „шайба“ като при Mercedes. Опциите включват Auto, Sport, Comfort и Allroad. Работата на двигателя, окачването и скоростната кутия зависят от това. Кросоувърът е с доста висок просвет – 200 милиметра. За сравнение, Toyota Land Cruiser 200 има разстояние от прага до асфалта 225 милиметра.

Дължината на Komendant е 5,6 метра. Тоест, размерът на руския автомобил ще надмине потенциалните конкуренти – Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.

Серийното производство на руския премиум кросоувър ще започне не по-рано от 2022 година. Предвижда се производството му да бъде организирано в съоръженията на Елабужкия завод Sollers. Този холдинг е партньор на ФГУП НАМИ в проекта „Единна модулна платформа“, в рамките на който е създаден Aurus.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest