Атрактивни демонстрации и добро настроение за празника на МВР

Служители на Министерството на вътрешните работи заедно със семействата си и много гости отбелязаха 140-ата годишнина от създаването на ведомството. След тържествените церемонии през деня, празникът продължи в Борисовата градина. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави сърдечно за празника колегите си, с които работи от години и техните семейства. Той пожела на всички да се забавляват в празничния ден и благодари на  онези, които споделиха празника заедно със служителите на ведомството.

В импровизираната демонстрационна зона, из алеите на парка, официално бе представена новата техника на полицаи, граничари, пожарникари и антитерористи. Малки и големи имаха възможност да видят част от оборудването, с помощта на която 24 часа, седем дни в седмицата служителите на МВР работят, за да гарантират сигурността на всеки един от нас: водометна машина и специализирани автомобили; мобилна система за ефективно наблюдение на далечно разстояние както през светлата, така и през тъмната част на денонощието; мобилна лаборатория, оборудвана с технически средства за прецизен контрол и проверка на документи за самоличност, документиране и онагледяване на експертни изследвания; патрулни автомобили с висока проходимост; специализирани автомобили за транспортиране на полицейски кучета; автомеханична стълба, специализиран автомобил за наблюдение на горски пожари и други.

Зрителите наблюдаваха демонстрация на уменията на антитерористите от Специализирания отряд за борба с тероризма. Курсанти от Академията на МВР показаха техники за задържане и полицейска лична защита. Служители на отдел „Пътна полиция“ демонстрираха възможностите на системите за контрол на скоростта, извършване на проверка в реално време, а с алко-очила, които симулират как се променят възприятията при употреба на алкохола, доказаха колко е важно да не се качваме зад волана пили. Ловкост при управлението на мотоциклети показаха полицаите от група „Ескорт и пилотиране“ към СДВР. За голяма радост на малките гости в празника се включиха и служителите от група „Конен ескадрон“ към специализираните полицейски сили на СДВР и от сектор „Кинология, престъпления срещу животни и зоополиция“ към ГДНП, които се грижат за нашата сигурност с помощта на полицейски кучета и коне. Интерес предизвикаха и служителите на  ГДПБЗН, които демонстрираха гасенето на „пожар“.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха музикантите от представителния духов оркестър към Академията на МВР, талантливите момичета от 4 Magic, символът на съвременната българска музика АКАГА и любимият на публиката Орлин Павлов, който бе и водещ на празничната програма.

Pin It on Pinterest