Атомната подводница „Казан“ ще бъде предадена на флота през първото тримесечие на 2021

В последния ден на 2020 г. обявиха нова дата за предаване на атомната подводница „Казан“ на флота.

Тя завърши назначените изпитания и се готвеше да издигне военноморския флаг на 30 декември 2020 година. Сега се планира това да се случи през първото тримесечие на тази година.

„Тя е завършила цикъла на изпитания и е готова да бъде предадена на флота. През първото тримесечие на 2021 г. на нея ще се издигне Андреевският флаг“, цитира РИА „Новости“ информиран събеседник във военно-промишленията комплекс. Фамилията и длъжността на събеседника, както често се случва, не се назовават, но казаното изглежда е вярно, пише „Российская газета„.

Косвено потвърждение на тази информация днес станаха думите на генералния директор на „Севмаш“ Михаил Будниченко в новогодишните поздравления към работния колектив на корабостроителницата и нейните партньори. През отишлата си година, според генералния директор, северодвинските корабостроители“проведоха изпитания на АПЛ „Казан“, като изведоха на нов етап ремонта на „Адмирал Нахимов“.

А през тази година предстоят нови интересни задачи, цитира се: „Севмаш“ трябва да предаде атомната подводница „Казан“ на флота, да продължи строителството на други плавателни съдове с ядрено задвижване и да извършва ремонт на крайцери“.

Запознати експерти и събеседници на „Российская газета“ ​свързват отлагането на срока на приемане на ядрената подводница „Казан“ в състава на руския флот с текущите изпитания на хиперзвуковата ракета „Циркон“, с която трябва да бъдат въоръжени многоцелевите подводници по проект 885М „Ясен-М“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest