Амурски тигър ходи след кола на път край Хабаровск

Специалисти от центъра „Амурски тигър“ проверяват мястото, от което тигърът е излязъл на пътя в района на Змийския хълм край Хабаровск. Хищникът е уловен на видео от очевидци, съобщава центърът.

На страницата на центъра в Instagram е публикувано видео, заснето от преминаваща кола. На кадрите е уловен тигър, който стои в гората край пътя. Виждайки автомобила, той изскача от гората и известно време върви по пътя зад бавно движещата се кола, проявявайки интерес към нея.

„Очевидците са заснели тигъра в района на Змийския хълм в Хабаровския край. Видеото с нас поделиха колеги от @fareast_khv. Мястото на снимките вече се проверява“, гласи съобщението.

Отбелязва се, че хората, заснели кадрите, са постъпили правилно. Без да напускат колата, те продължават движението си. „Съблюдавайте правилата на поведение при среща с хищници“, предупреждават специалистите от центъра.

Амурският тигър е един от най-редките хищници на планетата, внесен в Международната Червена книга. По данни на експертите към есента на 2019 г. общият им брой в Русия е 580-600. Следващото преброяване на тигрите на Далечния изток се очаква да се проведе зимата на 2021-2022 г., отбелязва РИА „Новости“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest