Общество

Американците се шокираха от снимки на съветски войник преди и след войната

Потребителите на американския сайт Reddit се изненадаха от снимки на съветския художник Евгений Кобитев, направени преди и след Великата отечествена война, пише „Российская газета“.

„Това се казва „поглед на хиляди ярдa“ (нефокусиран поглед на войници, претърпели психични травми)… Също така казват, че не само военните, но и гражданските лица, които трябвало да работят във ферми и мелници за снабдяване на военните, също го развили“, пише потребителят с никнейм CarOk6553.

„Промяната в очите е просто потресаваща“, коментира BuckFuddy82.

„Този човек е видял най-лошото в света, все пак той е преживял четири години на Източния фронт“, пише Meme-Man-Dan.https://www.redditmedia.com/r/oddlyterrifying/comments/qz85au/war_changes_you/?ref_source=embed&ref=share&embed=true

Много от коментиращите си спомниха филма „Иди и виж“, като отбелязаха, че там също е запечатан подобен „ефект“.

Евгений Кобитев е роден в Алтай. След като завършва Киевския художествен институт през 1941 г., той отива доброволец на фронта. После попада в концлагера „Хоролска яма“, от който успява да избяга чак през 1943 година. Отново постъпва в армията и продължава службата си, като посреща края на войната в Дрезден.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest