Общество

Американци в контекста на изпитанията на руския „Циркон“: „Още не е късно да научим руски!“

Читателите на Fox News се усъмниха в способността на новата американска администрация да даде отпор на Русия, особено след новината за успешното изпитание на хиперзвуковата ракета „Циркон“, и предложиха да пристъпят към изучаването на руски език.

Много потребители отбелязаха, че в последно време Москва и Пекин сериозно са усилили отбранителния и щурмовия си потенциал. „И Русия, и Китай за последните няколко дни направиха заплашителни изявления по адрес на САЩ. И това не е обикновено дрънкане на оръжия“, смята Skepticismisgood, цитиран от „Взгляд“.

„Русия е страна, с която не трябва да се воюва при никакви условия. Не вярвайте на нито една дума, когато ви разказват за ‘слабите’ руски въоръжени сили, защото това са лъжи… Войната срещу тях ще е извънредно болезнена“, подчертава Commiesamongus.

Като виновник за тези опасения читателите посочват американския президент и неговите помощници. „Два дни, две заплахи от различни страни, а Байдън ‘се задъхва зад волана'“, пише pcbhog.

„САЩ скоро няма да успеят да покажат никаква армия… Трябва да стоим нащрек с тази администрация. Байдън и понятие си няма кой ден е днес, Камала Харис и пръст да ѝ покажеш, всичко ѝ е смешно, и Бог знае кой решава всичко там“, отбелязва buildthedamnwall877.

Някои от коментиращите подозират връщане към студената война, а други не могат да се въздържат от шеги. „Мисля, че все пак ще имаме време да научим руски или мандарин“, иронизира Nanookanono28.

Преди броени дни руската фрегата „Адмирал Горшков“ проведе успешен пуск на хиперзвукова ракета и порази зададената цел. По време на изпитанията бяха потвърдени тактико-техническите характеристики на ракетата. Скоростта на полета ѝ състави около 7 Маха.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest