Общество

АБЗ и Стопански факултет организират дискусия „Светът на застраховането: образование, професии, перспективи“

Светът навлезе в нова епоха по отношение на мащаба на технологичното развитие, което съчетано със социално-икономическите и демографските тенденции, оказва огромно въздействието върху секторите, функциите на работното място, нивата на заетост и уменията.

Сред ключовите фактори, които формират бъдещето на труда са технологичните, климатичните и демографските промени, както и адаптивността на бизнеса и образователните институции към тези промени. Бързо променящата се среда изисква от организациите както висока адаптивност, така и адекватно адресиране на редица рискове. Подобно развитие вече е повлияло значително върху пазара на труда и е довело до трансформация на определени професии. Тези тенденции трансформират застрахователната индустрия и несъмнено влияят върху знанията и уменията, необходими за успешна професионална реализация.

Именно затова Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организират публична дискусия „Светът на застраховането: образование, професии, перспективи“, която ще се проведе на 7 юни от 11 ч. в Стопанския факултет, зала 401, гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 125, блок 3. Дискусията ще се достъпна и онлайн на https://bit.ly/3FWDC4m.

Събитието ще бъде открито от Константин Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В дискусионната част участие ще вземат Светла Несторова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена иншурънс груп“, Бари Хейкок, и.д. Директор на Кънтри Дирекция Анализ на данни и автоматизация на процесите КБС Груп България. д-р инж. Теодор Масов, риск инженер в ЗАД „Алианц България“ АД, Марионела Стоилкова, отговорен актюер, „Еврохолд“ АД. Модератор на разговора ще бъде Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието.

В разговора професионалистите от застрахователната индустрия ще коментират как се развива пазарът на труда, какви умения, извън експертните, са необходими за успешна професионална реализация и как развитието на застрахователната индустрия и новите технологии предопределят и променят нуждите на сектора от кадри. Важен акцент ще е професионалното разнообразие в застраховането, а участниците – всеки с различен образователен профил – ще представят ролята и мястото на различните професии в тази сфера.

Събитието се организира по повод юбилейните годишнини, които АБЗ отбелязва през тази година – 140 години застраховане в България и 30 години от създаването на АБЗ.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest