Общество

9-ти поход за мир и суверенитет

Проведе деветият  пореден поход за мир и неутралитет на България.

С всеки пореден поход, числото на градовете в България,  както и градовете в чужбина където Походът се провежда,  се увеличава и българската диаспора зад граница взема все по-активно участие.

Уплашени от набиращия мощ народен гняв, управляващите се опитаха да разделят 8-я поход за мир на две с цел по-изкъсо управление на процеса, но този път организаторите не се подведоха и походът се проведе монолитно и в един лъч.

Независимо от факта че днес е празник – 6-ти септември – Съединението на България, пренебрегвайки лошото и на моменти дъждовно време, пред пилоните на НДК в гр. София се събраха хиляди за да изразят непоколебимата решимост на преобладаващата част от българския народ България да не участва в кръвопролитния  военен конфликт между РФ и Украйна, както и да бъде прекратена всякаква помощ за престъпния режим в Киев.  Присъстващите осъдиха сервилното поведение на правителството и поискаха неговата оставка. Те също поискаха и разпускане на Парламента.

Походът протече под лозунги, имащи най-пряко  отношение към проблемите на Страната ни днес:

– Не на въвличането на Отечеството ни във война с доставки на оръжия и изпращане на „жива сила“. „България – Зона на мира, Брод за мир“! Да вдигнем високо Знамето на мира;

– „Да“ на Референдума за мир и суверенитет;

– „Да“ за енергиен суверенитет на България. „Не“ на продажбата на блоковете на АЕЦ „Белене“;

– „Не“ на Истанбулската конвенция и джендъризма в Отечеството ни;

– „Да“ на  провеждане на Референдум за Еврозоната, за финансов суверенитет и запазване на българския лев.

От трибуните звучаха основните принципи, обединяващи участниците в Похода:

– „Ненасилие!“ – именно на тази основа, ние сме против всяка провокация, която може да застраши гражданския мир в Родината ни и да предизвика каквито и да е форми на т.нар. „Български Майдан“ и насилие!

– „Не“ на фобии и омраза на етническа, религиозна, социална и прочее основа;

– Толерантност – свобода на словото, уважение на личността на всеки един човек, на чуждите мнения и позиции, елиминиране на обидния език, не на унижението на човешкото достойнство;

– Суверенитет! – ние изразяваме своите позиции не пред чужди посолства и представителства, а пред българските институции, които трябва да държим отговорни пред българските граждани и българския народ.

Да живее мирна и суверенна България!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest