7 необичайни вида кафе, които можете да пробвате в Москва

Сирене, масло и съветски десерти направо в чашата – а вие бихте ли се решили да си поръчате подобна напитка?

1. Кафе с мляко от еднорог

@8.25coffee.flacon

Да, точно така. В кафенето 8/25, разположено в творческото пространство „Флакон“, кафето се поднася не по-малко творчески. В менюто има розово лате с мляко от еднорог (250 рубли, 2,89 евро) – „нежно, сладко, с нотки на ягоди и цветя“. Отгоре напитката е украсена с  лиофилизирани малини. Тайната на напитката е именно в съчетанието на мляко (по желание, то може да бъде заменено с растително) и ягодово пюре. През лятото можете да пробвате студена версия на тази необичайна напитка.

2. Лате-пармезан

@vigor_maker

Кафето със сирене е новата мода в московските кафенета. Можете да пробвате негови вариации в няколко от модерните места в руската столица, където кафето се съчетава с различни видове сирене – както твърдо, така и меко. Лате-пармезан (300 рубли, 3,50 евро) е фирмената напитка в кафенето VM във ВДНХ. Между другото, то е една от любимите питиета на посетителите!

3. Диско пони

@mikes_coffee_

Това е лятна кофеинова напитка, която се предлага в Mike’s Coffee в Патриаршеските езера. Тя носи забавното име „Диско пони“ (300 рубли, 3,50 евро). Всъщност това е нещо като авторска версия на еспресо-тоник с лимонов сироп и лимонова трева. Ще се хареса на любителите на сладко-киселия вкус. А освен това в менюто на кафенето има и още много интересни варианти с кафе – от класически до лате с въглища.

4. Кафе с вкус на съветски бонбони

@eggsellent.ru

Заведението Eggcellent на Тверския булевард е специализирано във всякакви ястия с яйца, но феновете на кафето също ще бъдат приятно изненадани (още повече, че с освежаващата напитка могат и да закусят). Дори и да не помните (или да не познаете) вкуса на бонбоните „Коровка“, това карамелено кафе (350 рубли, 4,05 евро) ще ви подари усещане за истинското съветско детство.

5 „Бронирано“ кафе със сол

@zaryacoffee

Няма как да сбъркате кафето с масло – всеки, който спазва кето диета, знае това. Bulletproof кафето от няколко години се превърна в задължителна част от менюто на много кафенета в Москва, но тази прочит на класиката можете да пробвате само в кафе „Заря“ на Петровка. Това е кафе, базирано на еспресо с масло гхи и кокосово масло с добавена канела, куркума и розова хималайска сол. За сладост се предлага еритритол. Както можете да предположите, всичко е органично и екологично чисто.

6. Yesterday brew

@h.trvrt

Кафенето „Интроверт“ с маси за по един човек е скътано в страничните улички на „Мясницка“. Необичайните кафе напитки са на почит тук. Може би най-интересната се крие зад името Yesterday Brew: това е чаша еспресо със сок от нар и мента ($300 рубли, 3,50 евро). В менюто има и всевъзможни напитки на базата на растително мляко, както и вегетариански ястия.

7. Раф „Птиче мляко“

@coffeelikeru

Раф кафето е най-известното кафе, измислено в Русия. Днес то се предлага едва ли не във всяко кафене в страната, а баристите са измислили десетки оригинални рецепти на неговата основа: с плодови сиропи, с кедрови ядки, с розмарин и портокалова кора. Във веригата от кафенета Coffee Like можете да пробвате раф с вкус на любимия детски десерт – тортата „Птиче мляко“ на основата на бисквити, суфле и шоколад. Бива си го!

Pin It on Pinterest