7 фалшиви готически замъка в Русия

Тези популярни туристически дестинации със „средновековни“ кули и статуи на рицари край входа всъщност са модерни хотели, тематични паркове и дори… дачи.

1. Замъкът „Гарибалди“ в родината на LADA

Legion Media

Една от главните атракции в Самарска област е огромният готически замък „Гарибалди“, построен от местния бизнесмен Олег Кузичкин през 2010-те и кръстен на баща му. Този замък се намира близо до гр. Толиати, родината на автомобилния завод „АВТОВАЗ“. Покривите и кулите са направени от шист, а входът се „пази“ от огромни бронзови грифони.

Замъкът „Гарибалди“ е замислен като хотел, но той все още не е довършен отвътре. Но цветните му градини, пълни с фонтани, са отворени непрекъснато и има много посетители, които идват да се снимат на фона на готическия замък. Това място е особено популярно за сватбени фотосесии.

2. Шато Еркен: винарна в Северен Кавказ

Legion Media

Този замък с високи кули, масивни железни порти и малко езерце с лебеди се намира в Кабардино-Балкария. През 1990-те на местен агроном му хрумва идеята да развива винарската индустрия в Русия и решава да построи модерна винарна в стила на френските шата.

По-голямата част от околната земя е заета от лозя от класически сортове: мерло, шардоне и каберне совиньон. Посетителите могат да пробват всички местни вина в страхотната дегустационна зала на замъка.

3. Сатка: „Дисниленд“ на Урал

Константин Чернов/Sonkina laguna

Отдалеченият индустриален град Сатка в Челябинска област е едно от най-посещаваните места в Урал. Неотдавна там местен бизнесмен построи огромен тематичен парк, наречен „Сонкина лагуна“ („Лагуната на Соня“), кръстен на внучката му. Паркът прилича на средновековен замък с мелница, параклис и даже пиратски кораб. На близкия остров можете да намерите още един замък с детски атракциони, кафенета и „древни“ интериорни решения. 

4. Дача-замък в Сибир

Андрей Данич/vk.com

Какво очаквате да видите в една обикновена руска дача? Обзалагаме се, че замък е последното нещо, което би ви хрумнало! Този невероятен замък се намира в сибирския град Тюмен. И той не е построен от някой богат олигарх: собственикът му е зъболекар, чиято мечта е да превърне дачата си в приказка.

5. Замък с басейн в Южна Русия

Виталий Чернов

Село Дурсо край Новоросийск е известно с руското си шампанско, но и с този гигантски хотел, който прилича на средновековен замък. Разположен сравнително далеч от плажа и от близките градове, той се радва на популярност целогодишно. Любимото нещо на посетителите е топлия басейн на открито.

6. Замък от боклук в Далечния изток

Юрий Смитюк/ТАСС

Валентина и Алексей Кривови от гр. Артьом в Приморския край са строителни работници и когато се пенсионират, решават да превърнат дачата си в замък. Трудно е да си представим, че тази къща с колони, декорации и елегантни куполи е направена изцяло… от боклук. Докато я строят, Кривови просто събират строителни отпадъци по улиците и от съседите си. 

7. Рицарски замък за сватби в Московска област

Shatogabo

Преди няколко години този замък се появява в с. Глазово в северната част на Московска област. В него се провеждат сватбени тържества и корпоративни партита. Отвътре всички зали приличат на стар рицарски замък. Има истински огнища, хотел в кулата и езера в парка. През зимата, освен за тържества, замъкът е популярен и сред любителите на ските.

автор: ЕЛЕОНОРА ГОЛДМАН

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest