6 основни съвета за купуването на цветя за руска дама

Всяка руска дама очаква цветя, но има някои стриктни правила, когато става въпрос за избора на това, което да се купи.

Номерът на бъдещия Казанова, носещ някакви стари хризантеми, няма да мине.

Ако сте близки до някоя руска дама, знаейки как да я зарадвате с цветя може да направи или да наруши връзката ви с нея. Просто се уверете, че сте го направили правилно…

Подарете ѝ нечетен брой цветя

Getty Images

Това е много важно. По принцип, колкото повече цветя подарявате, толкова по-добре (тъй като това показва размера на сърцето ви), но това се отнася само за нечетните числа. Това е едно старо суеверие в Русия, че четен брой цветя се подаряват само на погребение, така че поднасянето на четно число може да бъде наистина много лошо знамение. Буквално всяко нечетно число е по-добро – ще ви благодарят повече за едно цвете, отколкото за 20. Ако това е 32-ият ѝ рожден ден, подарете ѝ 33 цветя, за да сте сигурни. Никога не можеш да бъдеш прекалено внимателен.

Направете си труда за 8 март

Сергей Савостянов/TASS

Денят на жените е много по-голям празник от Свети Валентин в Русия. Това е така, откакто жените печелят правото да гласуват на избори през 1917 година. Това означава, че нито един мъж не е освободен от купуването на цветя, тъй като техните приятелки, майки, сестри и баби трябва също да бъдат поздравени. Ярко оцветените лалета и мимозата са най-хубавите цветя, които се подаряват на Деня на жената, тъй като отбелязват началото на пролетта. Това би озарило деня на всеки.

Изглеждат като много цветя, нали? Поради тази причина мъжете в Русия обикновено поръчват цветята си няколко дни предварително. Просто е твърде рисковано да се надяваме, че в магазина за цветя ще остане нещо.

Съобразете се с цвета

Getty Images

Няма две еднакви жени – затова изборът на правилния оттенък за вашия букет може да бъде труден процес.

Ако въпросната жена е обект на романтичните ви желания, червената роза е доста сигурен залог. Ако сте в началото на връзка, бялата роза е елегантна, но малко по-обрана алтернатива. Розовите рози също са доста безобидни, макар и по-подходящи за по-младите момичета. Просто не забравяйте да избягвате жълтото – това ще подскаже на жената, че сте неверни или, че връзката ви няма да продължи дълго. Ах ти, сърцеразбивачо…

Ако дамата ви е приятел или член на семейството, заложете на розови, оранжеви или сини цветя, тъй като те са най-неутралните цветове, но все пак са ярки и весели.

Но независимо коя е тя, не разочаровайте щастливата дама в живота си с червени карамфили – те са запазени в съветската епоха за държавни погребения и официални тържества, като Деня на победата (9 май).

Попитайте я за предпочитанията ѝ

Getty Images

Цветята не трябва да бъдат изненада за руските жени. Ние ви гарантираме, че това няма да е първият път в живота ѝ, когато е получила цветя. Всъщност, ако стреляте напосоки, може би не винаги ще ви провърви – някои жени смятат червените рози за скучно клише. Следователно може би е по-добре просто да я попитате какво предпочита, тъй като това ще покаже, че сте внимателен. Ако се окаже, че има необичаен вкус за цветя, ще се радвате, че сте я попитали.

Заложете на по-консервативното, ако отивате на гости

Getty Images

Когато носите цветя в дома на руска дама, има шанс да занесете цветя за цялото ѝ семейство. Това не е моментът да се правите на Казанова – по-добре заложете на виолетки или нарциси вместо това (като се има предвид, че този букет вероятно ще свърши на кухненската маса). Ако носите саксийни растения, уверете се, че са хубави и изискват малко грижи.

Постарайте се

Getty Images

Русия е особено добра в производството на женски цветни ентусиасти, така че ще ви е необходим доста величествен букет, за да направите някакво впечатление. Кажете „да“ на панделките и каквото ви предлага продавачът на цветя – просто не се появявайте с разочароващ букет. Това важи особено за по-възрастните поколения, чиито житейски опит ги кара да реагират само на най-сериозните букети.

автор: ТОМИ О’КАЛАХАН

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest