6 места в Русия, където ще се чувствате сякаш сте… в чужбина

Френски замъци и норвежки села? Разбира се, Русия ги има всичките, че и повече!

От разстояние тези места лесно могат да бъдат объркани с някой европейски или азиатски град, но щом се приближите, става ясно, че тези сгради и улици са просто почит към световната архитектура.

1. Норвежко рибарско село в Рязанска област

Рязанска област, Русия - 13 юли, 2020: Въздушна гледка от Рибарското селище - хотелски комплекс, включващ фар до река Ока. Хотелският комплекс се намира близо до село Шумаш.

Рязанска област, Русия – 13 юли, 2020: Въздушна гледка от Рибарското селище – хотелски комплекс, включващ фар до река Ока. Хотелският комплекс се намира близо до село Шумаш.Александър Рюмин/TASS

Този хотел в село Шумаш, на 200 км от Москва, е построен в стила на норвежко рибарско селище с фар. Той е замислен като ваканционен курорт за любителите на природата и риболова, но изграждането му все още не е завършено. Рибарското селище се намира на живописно място на брега на езеро, сред ливади, така че може да се каже, че е най-красивият недовършен строителен проект в Русия. Между другото, забелязахте ли, че тук няма дори огради?

2. Шато в долината на Лоара в Москва

Legion Media

На територията на парка ВДНХ, сгушено между павилионите за риболов и развъждане на зайци, се намира частно имение. Това е тихо място, рядко посещавано от туристи. Въпреки това имението е доста интересна сграда. То е копие на един от замъците на долината на Лоара и е построено в началото на 2000-те. Къщата е празна от много години, така че московчани са я нарекли „дворец на духовете“. Според администрацията на парка ВДНХ дворецът е построен без необходимите разрешения и трябва да бъде съборен.

3. Средновековна Европа в Московска област

Парк Piligrim Porto

В северната част на Московска област има място, което буквално ви препраща насред стар европейски град. Тесни улички, красиви двуетажни къщи, „кметство“ на централния площад и дори „катедрала“. Всъщност всичко това са стари филмови декори, докарани тук, в тематичния парк Киногородок (рус. „филмово градче“). Те са отличен декор за снимки!

4. Френско шато в Кабардино-Балкария

Шато Еркен

Този готически замък с високи кули, масивни железни порти и езеро с лебеди се намира в Кабардино-Балкарската република в Северен Кавказ. Шато Еркен е модерна винарна и популярно място за специални поводи. Идеята за построяването му е на местен агроном от 1990-те години. Той искал Русия да развие лозарска индустрия наравно с европейските страни. По-голямата част от земята около замъка е заета от лозя, в които се отглеждат класически сортове грозде: мерло, шардоне и каберне совиньон. Посетителите могат да тестват качеството на местните вина в прекрасната дегустационна зала на замъка.

5. Японски градини в Москва

Японски пагоди

Доскоро там имаше празно пространство, но в началото на септември 2020 г. тук беше открит малък парк, който местните жители нарекоха „Малката Япония“. На входа гостите са посрещани от самурай на кон и фигури на дракони. В „японски къщи“ в парка посетителите могат да си купят различни закуски и сувенири.

6. Белгия и Холандия в Йошкар Ола

Legion Media

Столицата на Република Марий Ел е известна в цялата страна като град с копия на известни световни забележителности. Един от каналите му се нарича „Брюж“, друг – „Амстердам“ и те са свързани с мост, простиращ се от „Московския Кремъл“. Тук ще намерите Спаската кула и площад „Сан Марко“ и дори – и защо не? – паметник на Грейс Кели. Всички тези атракции са построени тук по инициатива на кмета на града в началото на 2000-те години и местните жители толкова харесват своя „европейски“ квартал, че към него все още се добавят нови сгради.

Pin It on Pinterest