5 нови руски театрални представления, които можете да гледате онлайн със субтитри на английски

Най-вълнуващите руски постановки, представени в кината и онлайн.

Пътуването до Русия все още е голям проблем за много туристи заради ограниченията на фона на пандемията. Някои хора все пак успяват да дойдат, въпреки всички трудности – разберете повече за тях тук.

Но има и добра новина, която ще разтопи сърцата на любителите на театъра. Някои невероятно интересни и популярни руски представления могат да се гледат онлайн и в кината в САЩ, Канада и Великобритания.

Всички представления се снимат пред жива аудитория и са с руски и английски субтитри.

Проектът Stage Russia HD представя най-доброто от руския театър пред аудотирии от цял свят от 2016 година. Основателят му – Еди Ароноф, американец с руски корени, вече е организирал излъчването на десетина страхотни продукции извън Русия.

Ето какво предлага сезон 2021/2022:

„Борис“, Московски музей

Ксения Уголникова/Stage Russia

Летящ гарван, поет, фолклорен хор, светци и грешници, живи и мъртви. Тази мрачна, но брилянтна постановка е дело на един от най-известните руски сценични режисьори, Дмитрий Кримов. Тя е базирана на великолепната трагедия на Александър Пушкин „Борис Годунов“ и е метафора за съдбата на Русия, нейните владетели и непреходни ценности, прокарвайки директна линия между днешна Русия и имперското ѝ минало.https://www.youtube.com/embed/oKoMiY2WjZE

Премиерата на представлението е в средновековните Складове за провизии в Московския музей. „Борис“ е с участието на невероятни актьори като Михаил Филипов, Виктория Исакова (прочута с ролята си в сериала „Към езерото“), Мария Молникова и Тимофей Трибунцев.

За да разберете датите в кината и онлайн и да си купите билети, посетете този сайт.

„Иранската конференция“, Такой театър, Санкт Петербург

Андрей Сухинин/Stage Russia

Провежда се симпозиум, на който влиятелни общественици и учени се събират в Дания, за да обсъдят сблъсъка между съвременната западна либерална идеология и традиционните религиозни схващания и начин на живот. Официалната среща, обаче, се превръща в оживена дискусия за духовността, моралните дилеми и личните преживявания на човечеството днес.https://www.youtube.com/embed/G2c-m31ODDk

Цялата постановка е истинска философска притча за човечността, вярата и любовта. Сценарият е на известния съвременен сценарист Иван Вирипаев. Постановката се играе в няколко руски театъра. Продукцията е дело на Игор Сергеев, Владимир Кузнецов от „Такой театър“ в Санкт Петербург.

За да разберете датите в кината и онлайн и да си купите билети, посетете този сайт.

„Всички са тук“, Школа за съвременни пиеси, Москва

Юрий Богомаз/Stage Russia

Тази продукция, режисирана от Дмитрий Кримов, е неговата много лична интерпретация на пиесата „Нашият град“ на Торнтън Уайлдър, която е наградена с „Пулицър“. Постмодерната творба е постановка в постановката. Тя разкрива реалностите в малко американско градче и в същото време отвежда зрителя зад завесите на театралния живот.https://www.youtube.com/embed/scyQWKT0GFI

Дмитрий Кримов е роден в семейството на известния руски театрален режисьор Анатолий Ефрос и театралния критик Наталия Кримова, така че той се потапя в театралния живот още от дете. От дълго време мечтае да създаде творба, посветена на родителите му. А американската продукция на „Нашият град“, която гледат заедно в средата на 1970-те се превръща в негово вдъхновение.

За да разберете датите в кината и онлайн и да си купите билети, посетете този сайт.

„Слънчева линия“, театър „Пушкин“, Москва

След седем години брак мъж и жена са на път да изплатят ипотеката си. Сега обаче те спорят цяла нощ за бъдещите си планове? Какво следва? Какво ще правят? Без да могат реално да общуват помежду си, те се впускат в откровения за съюза и разликите помежду си – ненужни и важни. И изглежда, че между тях има една невидима, но осезаема слънчева линия.Stage Russia

Тази остра комедия е написана от Иван Вирипаев и е поставена от Виктор Рижаков в театър „Пушкин“. Страхотното представление си струва да се гледа и заради участието на Юлия Пересилд, първата актриса, пътувала в космова.

За да разберете датите в кината и онлайн и да си купите билети, посетете този сайт.

„Финист, храбрият сокол“, Дочери СОСО

Александър Андриевич/Stage Russia

Руския е прелъстена в интернет от член на радикална ислямска секта. Тя заминава за Сирия, омъжва се за него и при завръщането си в Русия е съдена за тероризъм. Какво кара една жена да изостави приятелите си, роднините си, университета и работата срещу обещанията за някакъв съмнителен рай? Пиесата хвърля светлина върху един ключов проблем от последните години, през които в Русия, Казахстан и Узбекистан има много такива случаи.https://www.youtube.com/embed/ngg4kolHkLs

„Финист, храбрият сокол“ е съветски филм, базиран на руски народни приказки. На пръв поглед той далеч не е приказка. Метафората обаче е ясна: героинята Марюшка търси и не може да открие своя годеник – мистериозен герой, чието лице не е виждала никога, но е готова да жертва всичко, за да го срещне. Постановката е продукция на независимия театрален проект „Дочери СОСО“. Режисьор е Женя Беркович, а сценарист – Светлана Петрийчук.

За да разберете датите в кината и онлайн и да си купите билети, посетете този сайт.

източник: RUSSIA BEYOND

Pin It on Pinterest