5 фантастични руски десерта с ягоди
В сезона на ягодите избрахме рецепти с тази сочна красавица – за всяко ниво на кулинарно майсторство.
Уверени сме, че ще се справите поне с една от тези вкуснотии!
- Кошнички с крем и ягода
Ниво на сложност: 5Legion Media
Тези кошнички за мнозина в детството са били мечта – свързвани са с ходенето на театър или някакво радостно събитие. Лятото можеш да ги приготвиш с по-лек крем и да допълниш пресни ягодки в кошничките.
Ето я и нашата рецепта за тарталети със сметана и горски плодове: пробвайте този идеален летен съветски десерт
- Десерт „Павлова“
Ниво на сложност: 4Legion Media
Този десерт, наречен в чест на руската балерина Анна Павлова, изглежда сякаш го е приготвил моден дизайнер. Всъщност, ако имате миксер, приготвянето на безето няма да е много сложно. Малко крем и плодове – и въздушният десерт, напомнящ пачките на балерините, ще е готов.
Приготвихме ви и рецепта за бейби „павловки“: възхитителен и лесен за приготвяне десерт за летни партита!
- Цветаевски ягодов пирог
Ниво на сложност: 3Legion Media
Нежният сметанов пирог е кръстен на поетесата от Сребърния век на Русия – Марина Цветаева, която се смята, че особено го е ценила. Така че, ако търсите вариант за прост пирог за топлите вечери на вилата със стихове и романси, обърнете му внимание. Съставът е съвсем прост, главното тук е ягодовият пълнеж.
Ето я и рецептата за ягодовия сладкиш на Цветаева: лятна версия на любимото печиво на поетесата!
- Творог с ягода
Ниво на сложност: 2Legion Media
Рецепта, която не можете да сбъркате: 300 г творог разбивате с блендер до получаване на еднородна смес, като добавите 100 г сметана и подсладител на вкус (например мед). Отделно нарязвате 200 г ягоди, поливате ги с лимонов сок и посипвате с ванилова захар. Изсипвате творожната смес във формичка, отгоре поставяте ягодата. Поднася се и се изяжда моментално! (Пропорциите са за 2-3 порции)
- Ягодова супа
Ниво на сложност: 1Legion Media
Сезонът на ягодите е моментът, когато границата между сладкото и супата може да се размие. Така са смятали в съветско време, откогато е и тази рецепта. По-добре да я приготвите с блендер. А, за да се уверите, че това е обяд – добавете към червената смес и плодове, вода, захар и няколко крутона.
автор: МАРИЯ АФОНИНА
източник: bg.rbth.com