5 безумни неща, които руските блогъри са готови да направят, само и само да натрупат лайкове

Блогърите правят страшни експерименти под водата, пътешестват до опасни страни и танцуват на огромна височина.

За съжаление някои снимки приключват трагично.

  1.       Да се спуснеш в канализационен колектор

Павел Шпунтенков е искал много да стане режисьор и да заснеме игрален филм. Като начало прави в YouTube канал Road to Film. Павел снима клипове от пътешествията си из Русия – общува с планинци и отшелници и тайно прониква в секретни обекти.

Най-популярната му „екскурзия“ се оказва видео за разходката из подземните колектори на Москва (над 6 млн. гледания). За да повтори успеха си, през юли 2019 г. Павел поема към Санкт Петербург и заедно с мести любители на изследванията на подземия се спуска в канализационния колектор. За тази авантюра знае приятел на блогъра. Именно той бие тревога и извиква спасители, когато Павел не отговаря в уречения час. Според предварителната версия мъжете са загинали от недостиг на кислород.

  1.       Да заснемеш репортаж по време на престрелка във Венецуела

Бившият кореспондент за новините в предаването „Неделни вести“ на руския телеканал „Россия 1“ Антон Лядов сега снима документални филми за YouTube. Един от най-успешните се оказва филмът за Венецуела, който е от две части. В първата Антон разказва как да оцелееш с $14 в страна, където непрекъснато спира токът, в магазините се продава развалено месо, а  човек може да си намери по-лесно пистолет, отколкото картофи в местния McDonalds.

Във втората част журналистът снима на границата на Венецуела, през която местните жители се опитват да избягат в Колумбия и самият той попада в престрелка между групировки, поддържащи действащата власт, и обикновени граждани.

  1.       Да издадеш 30 кг спагети

25-годишният видеоблогър Тимур Сиделников първоначално се занимава основно с анализ на разни джаджи. Истинският успех обаче идва при него, едва след като се преквалифицира и се прехвърля на макаронени изделия за бързо приготвяне. Първоначално прави невинни обзори на паста с вкус на терияки или пък сравнява най-евтините и най-скъпите макарони. Завършва с приготвянето на спагети от 54 опаковки. В тази порция калориите са 22 хиляди.

  1.       Да потанцуваш на високо

Любителят на екстремните преживявания Богдан Корженевски обича две неща – спорта и пейзажите. В някакъв момент той разбира, че най-красивите изгледи могат да се запечатат на голяма височина. Така със съпругата си Марина той започва да изпълнява акробатични номера и да ги заснемат на видео.

За едно от видеата Богдан нелегално се изкачва на строеж и на голяма височина и изпълнява акробатични номера. Марина стига още по-далече и изпълнява танц на пилона на една висока сграда. Засега видеото е събрало само 120 000 гледания, но тези млади хора очевидно няма да се ограничат с един танц.

  1.     Да вдигаш щанги под водата

Популярният руски блогър Mamix (истинското му име е Максим Монахов) обожава състезанията и експериментите. Той вече  се е измъквал от дълбока яма с помощта на една лъжица, пускал е Mentos в 1000 литра Coca-Cola и е разбрал какво трябва да правиш, ако са те закопали до шията в пясък.

Само че едни от най-опасните му преживявания се оказват експериментите под вода. И едно е да провериш как под водата звучи китара или да се опиташ да изпълниш на дълбочина номера bottle flip challenge, което е да хвърляш полупълни пластмасови бутилки. А съвсем друго е да вдигаш под водата щанги, особено когато не се занимаваш със спорт.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest