3 номинации от Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“

Националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ обяви своите номинации. 
Сред отличените е Боян Арсов. Младият възпитаник на проф. Снежина Танковска привлече вниманието на критиците с режисурата си в „Бесове“ от А. Камю по Ф. М. Достоевски в Театър НАТФИЗ. Проф. Танковска успя да проведе едва първите няколко репетиции, след което повери режисурата на „Бесове“ на Боян Арсов, който създаде спектакъла с почит и в памет на своя учител. Младият творец е носител на „Икар“ 2019 в категория „Водеща мъжка роля“ и в момента се подготвя да защити докторската си теза в Академията. 
Негов съперник в надпреварата е друг възпитаник на НАТФИЗ – Ростислав Георгиев. Ученикът на проф. Маргарита Младенова, който догодина ще бъде абсолвент е номиниран за режисурата на спектакъла „Мерсие и Камие“ по романа на Самюъл Бекет. Заглавието беше включено в програмата на Театрална работилница „Сфумато“.
Третият номиниран режисьор е Николай Кенаров за спектакъла „Владимир“ от Матяж Зупанчич на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна. Николай Кенаров също е обучен в НАТФИЗ. През 2013 г. завършва „Актьорство за драматичен театър“ и специализация по „Режисура“ при проф. Пламен Марков .
Националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ се организира за четвърти пореден път от Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе. Тази година негов селекционер е театралният критик Тинка Николова.

Pin It on Pinterest