3 „карантинни“ руски концерта, които можете да гледате от вкъщи

Направихме списък с най-епичните концерти на руски изпълнители за тези, на които им липсва живата музика в режим на самоизолация.

„Би-2“

„Би-2“ Константин Хабенский/youtube.com

Поради пандемията от коронавирус руската рок група „Би-2“ беше принудена да отмени европейското си турне и изпълненията си в Сибир. За да не разстроят феновете, артистите изнесоха безплатен концерт в онлайн кинотеатъра Okko. 2,5 млн. души вече са го гледали.

Можете да видите записа на представлението тук безплатно.

Денис Мацуев

Баста
Баста ТО „Gazgolder“/youtube.com

На 20 март 2020 г. известният руски пианист Денис Мацуев изнесе и безплатен онлайн концерт в Московската филхармония. В продължение на един час Мацуев изпълни произведения на Чайковски и джаз композиции. 1,5 млн. души гледаха концерта на пианиста онлайн – това е хиляда пъти повече от капацитета на концертната зала „П. И. Чайковски“, където музикантът обикновено свири. 

Баста

Рапърът Баста също реши да подкрепи хората в режим на самоизолация – на 17 март 2020 г. той излъчи на живо концерт от час и половина. 

Баста стана първият руски рапър, който успя да напълни концертната зала „Олимпийский“. 35 000 души дойдоха на представлението на 22 април 2017 г., а самият концерт се проведе във формат 360.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest