15 септември, Начало на новата учебна година в НАТФИЗ

За първи път в своята 73-годишна история НАТФИЗ ще дипломира абсолвентите си и ще посрещне първокурсниците в един и същи ден.

Причина за двойния празник станаха обстоятелствата около Covid-19. Макар и при засилени мерки за сигурност и редуцирано присъствие 200 новоприети ще бъдат посрещнати лично от преподавателите си и от ректора на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев, на 15-ти септември от 10.00 часа. Очаква се да пристигнат окуражителни поздравления от основните институции в България.

Два часа по-късно, отново в салона на Театър НАТФИЗ, ще се дипломира Випуск 2021 и ще бъдат раздадени традиционните награди „НАТФИЗ Най-най-най“. За да връчат статуетките церемонията ще уважат обществени фигури, част от настоятелите на Академията и директорите на столичните театри.

Церемонията ще се излъчва на живо в три от платформите на НАТФИЗ – сайта на Академията, YouTube и Facebook. Предаването ще се реализира от студенти – режисьори и оператори от филмовия факултет на Академията и екипа на Учебния аудио-визуален комплекс.

Pin It on Pinterest